Open Monumentendag in Sassenheim

Foto: Wim Blom

Het thema voor de Open Monumentendag op 12 september is dit jaar: KUNST en AMBACHT. In Sassenheim zal aan dit thema veel aandacht worden geschonken. Hieronder volgt een opsomming van het programma. U zult er geen spijt krijgen van een bezoekje.

  • Allereerst stelt Sikkens Experience Center aan de Wilhelminalaan haar deuren weer open. U kunt hier kennisnemen van de aspecten van het schildersambacht, maar ook genieten van wat het spel met kleuren teweeg kan brengen.
  • In de R.K.St. Pancratiuskerk wordt u uitleg gegeven over het kerkgebouw, worden kazuifels en vaandels van weleer tentoongesteld en oude doop- en trouwboeken ter inzage neergelegd. Verder kunt u 7 geborduurde iconen van Thea Gouverneur bewonderen en is Stichting Oud Sassenheim ook aanwezig met een overzichtstentoonstelling.
  • Het orgel zal worden bespeeld door leerlingen van Gerda Peters.
  • Een bezoek aan de Dorpskerk is de moeite waard. U krijgt ook hier uitleg over de kerk, maar ook over het vernieuwde uurwerk. U klimt omhoog naar het klokkenmuseum, u bekijkt 2 schilderijen met als onderwerp de Engelse tuinen, geschilderd door Maria Otto.
  • Van 10.30 tot 11.00 uur en van 13.30 tot 13.30 uur zal het orgel worden bespeeld.
  • Bibliotheek Sassenheim is open tot 15.00 uur. U kunt meedoen aan de workshop boekbinden van 10.30 tot 12.00 uur, kaarten voor deelname kunt u bij de bibliotheek bestellen. Van 12.30 tot 14.30 uur zullen de dorpsdichters Ad Blomsteel en Irma Ooievaar gedichten voorlezen. Ook zal een tentoonstelling en boekenexpositie over ambachten en kunst worden ingericht.
  • Natuurlijk ontbreekt de ruïne van Teylingen (van 11.00 tot 17.00 uur) niet aan het programma. Naast een bezichtiging en uitleg over het voormalige kasteel van o.a. Jacoba van Beieren, kunt u zich laten voorlichten over de ambachten smeden en houtbewerken.
  • In en rondom de Bollenburcht (voormalige bollenschuur Westerbeek) is van alles te zien en te horen. U krijgt een rondleiding door de bollenschuur om 13.30 of om 15.00 uur. Maar er worden ook kunstobjecten van schilders, fotografen, beeldenmakers enz. tentoongesteld. Deze kunstenaars zijn allen aangesloten bij KUCO. Om 13.00, 14.00 en 15.00 is er een workshop schilderen voor kinderen, welke gegeven zal worden door Hanneke Porcelein. Per workshop kunnen maximaal 8 kinderen gratis meedoen, u dient zich dan wel vooraf te melden bij [email protected] (vol=vol).
  • Tenslotte, maar meer dan de moeite waard, zullen er 2 dansoptredens worden gegeven in de kas bij de Bollenburcht, aanvang 12.45 en 14.45 uur. Leden van dansstudio Sonja zullen dit verzorgen

U bent overal van harte welkom.

Cookieinstellingen