Het verlies van je kind. Hoe verder?

Foto: Pixabay

Een van de ergste dingen die je als mens kan overkomen is het verlies van je kind, een hartverscheurend verlies. Het overkomt velen van ons, maar vaak weten we het niet van elkaar.

Spreken over het verlies van een kind is moeilijk; lange tijd werd er zelfs helemaal niet over gesproken. Vanuit het idee dat je vooral moet doorgaan, er niet te veel bij stil staan. Zo dragen heel wat ouders een groot verdriet met zich mee. Herkenning en erkenning van de pijn geeft lucht en ruimte voor het uiten van emoties. Zelfs na 40 jaren of langer.

Hoe ga je verder?

foto Monique DuijvesteijnOf een kind als baby al is overleden, of als volwassene, het verlies van je kind raakt diep aan de wortels van je bestaan. Hoe ga je verder? Samen met Monique Duijvestijn staan we op zondag 20 september 2015 stil bij het thema: Het verlies van je kind. Hoe verder? Monique werkt bij Dienst Maatschappelijk Werk en Patiënten Service van het LUMC als maatschappelijk werker in het team ouder en kindzorg, en is deze zondag te gast.

Deze eerste bijeenkomst van een nieuw seizoen bijeenkomsten van Café Over-Leven start om 14.30 uur in de bibliotheek aan de Kerklaan 42 in Sassenheim. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom, u hoeft zich niet vooraf aan te melden. De toegang is gratis.

ev

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die hierin steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Dit nieuwe seizoen zijn de bijeenkomsten iedere maand, waarbij om de maand een ervaringsdeskundige te gast is, terwijl de andere bijeenkomsten geheel in het teken staan voor het uitwisselen van ervaringen.

Het programmaboekje met daarin vermeld de data en onderwerpen zijn binnenkort verkrijgbaar op diverse plaatsen in de gemeente Teylingen, waaronder in de bibliotheek en bij Welzijn Teylingen (tijdelijk adres: Boschplein 13, gebouw Trias Kinderopvang). Welzijn Teylingen is voor meer informatie bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, tel (0252) 2318 05.

Cookieinstellingen