Woonwijk Hooghkamer goed op koers

Foto: gemeente Teylingen

De bouw van de nieuwe woonwijk Hooghkamer gaat onverminderd door. Inmiddels zijn 195 van de 850 woningen gerealiseerd.

Naar verwachting zal de gemeenteraad van 24 september 2015 de tweede herziening van het bestemmingsplan en exploitatieplan Hooghkamer vaststellen. Dit maakt de bouw van de volgende 317 woningen in 2016 en 2017 mogelijk. Hiervoor zijn de afgelopen tijd contracten gesloten met de ontwikkelaars en woningcorporaties voor Hooghkamer.

Een mooie mix van woningen

De nieuwe woonwijk zal in 2017 totaal uit 512 woningen bestaan, waaronder 146 sociale huurwoningen. Wethouder Brekelmans is enthousiast:

“Hooghkamer biedt voor ieder wat wils, zoals; patiowoningen, seniorenwoningen, starterswoningen (sociale koop), duurdere en sociale huurwoningen en woningen gebouwd voor particuliere opdrachtgevers.”

Duurzaam bouwen en wonen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol voor Hooghkamer. Denk hierbij aan woningen met veel lichtinval, veilige langzame verkeersroutes door de wijk en veel groen. Bij de bouw van de woningen is veel aandacht besteed aan de keuze van het ventilatiesysteem met warmteterugwinning, goede isolatie, duurzame (bouw) materialen en het toepassen van zonnepanelen. Ook de openbare ruimte zal een duurzame inrichting krijgen met energiezuinige straatverlichting en de aanleg van natuurvriendelijke oevers.

Start aanleg park Molentocht

Tegelijkertijd met de oplevering van de woningen boven de Componistenlaan begin 2017, start ook de aanleg van een deel van het park Molentocht. Belangstellenden kunnen dit najaar meedenken over het parkontwerp. Meer informatie hierover volgt op www.teylingen.nl/hooghkamer.

Cookieinstellingen