Thuiszorg via iPad bij Marente

Meneer Groen in 't Wout test als eerste beeldzorg van Marente.
Meneer Groen in 't Wout test als eerste beeldzorg van Marente.
Foto: Marente

Marente is gestart met thuiszorg via de iPad. Meneer Groen in ’t Woud (71) is één van de eerste cliënten die van Marente een iPad in bruikleen heeft gekregen. Daarmee voert hij elke ochtend een videogesprekje met een verpleegkundige en vertelt hoe het gaat en of hij nog iets nodig heeft.

Ik heb een nicht in Noordwijk die een paar keer per week langskomt. Zij vond het geen prettig idee dat ik hier toch ook vaak alleen zit. Toen bleek dat Marente was begonnen met beeldzorg, heeft ze meteen zo’n iPad voor mij geregeld. Het was een kwestie van de iPad inpluggen en hij deed het, ik kon zo het internet op. Heel makkelijk. Ik heb ook al via de iPad gebeld met een vriendin en er mailtjes mee gestuurd.” (Meneer Groen in ’t Woud)

iPad in bruikleen

Cliënten krijgen een iPad in bruikleen van Marente, er zijn geen extra kosten aan verbonden. Annelien Haasnoot is de verpleegkundige die aan de andere kant van ‘de lijn’ zit. Voor mensen zoals meneer Groen in ’t Woud is beeldzorg een goede oplossing.

We kunnen hem bijvoorbeeld helpen herinneren aan zijn medicijnen, vragen of het douchen gelukt is of gewoon kijken of alles goed gaat. Daarvoor hoeven we niet per se aanwezig te zijn. Het voordeel voor mij is dat ik veel meer cliënten in dezelfde tijd kan helpen. En als ik wel fysiek aanwezig moet zijn, bijvoorbeeld om te helpen met douchen en aankleden, dan doe ik dat natuurlijk.” (Annelien Haasnoot)

Ook thuiszorg via de iPad?

Marente is gestart met zorg via de iPad in Sassenheim en een deel van Katwijk. Later dit jaar wordt dit ook beschikbaar voor mensen in andere gemeenten van de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest en Voorschoten. Neemt u voor meer informatie contact op met de klantenservice van Marente via 071 409 33 33.

Cookieinstellingen