Voortgang uitrol glasvezelnetwerk

Peter Scholten en Tewis Zandbergen (CDA) krijgen uitleg over glasvezel.
Peter Scholten en Tewis Zandbergen (CDA) krijgen uitleg over glasvezel.
Foto: CDA Teylingen

In 2012 heeft CDA Teylingen een initiatiefvoorstel ingediend dat als doel had dat elke woning in Teylingen de beschikking krijgt over glasvezel.

Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Sassenheim in volle gang. De komende maanden worden steeds meer woningen op dit netwerk aangesloten.

Als CDA zijn we tevreden hoe snel het glasvezelnetwerk in Sassenheim wordt aangelegd. Voor het eind van dit jaar moeten alle woningen in Sassenheim glasvezel hebben.” (Peter Scholten, fractievoorzitter CDA Teylingen)

Voorhout en Warmond

Het is de bedoeling dat Voorhout in 2016 glasvezel krijgt. Voor Warmond ligt de aanleg ingewikkelder. Zoals het er nu uitziet zal Reggefiber in dat gedeelte van Teylingen geen glasvezelnetwerk aanleggen. Wel zal de huidige koperbedrading opgewaardeerd worden, zodat ook de Warmondse bewoners straks de beschikking hebben over een veel snellere dataverbinding.

Buitengebied

Ook de woningen aan de rand van de gemeente in de zogenaamde buitengebieden worden niet standaard voorzien van glasvezel. CDA Teylingen wil hier aandacht voor en wil dat de gemeente inventariseert wie in de buitengebieden behoefte heeft aan een snellere dataverbinding. Vervolgens zal de gemeente samen met deze inwoners, Reggefiber en andere partijen, moeten kijken welke mogelijkheden er zijn, zodat ook deze inwoners sneller internet krijgen. In het najaar zal CDA Teylingen dit onder de aandacht van het college brengen.

Cookieinstellingen