Broers beginnen horlogemerk

Foto: 1915 watches

Deze week hebben Robert en Johnny Spies een nieuwe mijlpaal bereikt in hun ondernemersavontuur. Twee Sassenheimse broers, één commercieel en de ander creatief. Allebei ondernemend van aard en met de drang iets duurzaams uit kunnen stralen.

In maart 2015 kwamen zij in contact met een gepassioneerde houtbewerker. Nadat ze hem een ontwerp voor een duurzaam en brutaal horloge hadden voorgelegd, was 1915 watches geboren. Op 15 mei schreven zij zich na een maand van voorbereiden in bij de KvK. Met de lancering van hun nieuwe website www.1915watches.com is de horlogelijn nu echt officieel.

Simpel ontwerp

Er werd gekozen om het zo simpel mogelijk te houden. Met de opmars van de dure informatie vergarende smartwatches in het achterhoofd is er een duurzaam horloge tot stand gekomen, puur en alleen gemaakt om te kijken hoe laat het is. De horloges zijn volledig van hout en worden met de hand gemaakt. Het bijzondere materiaal voor een horloge en de felgekleurde wijzerplaat maken het tot een brutaal en opvallend geheel.

1915 watches

Het bedrijf van de broers heet ‘1915’ en staat voor duurzaam, persoonlijk en handgemaakt. Het concept is geheel bewust in strijd met de hedendaagse massaproductie en wegwerpcultuur.

Ons verhaal stamt niet uit 1915, maar het jaartal staat voor ons wel symbool voor wat wij geloven. Sinds begin 1900 zijn we met z’n allen gaan produceren in grote fabrieken en moest alles goedkoper. Wij geloven hier niet meer in. Wij geloven in duurzame materialen. En producten die met de hand hiervan gemaakt worden.”

 

Cookieinstellingen