Fietsverlichtingsactie: Val op in het verkeer, de donkere dagen zijn er weer!

Foto: Gemeente Teylingen

Het is alweer vroeg donker door de tijd van het jaar. Het is daarom extra belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn in het verkeer. Om hier aandacht voor te vragen was er op woensdag 13 december, in samenwerking met de politie en boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) een fietsverlichtingscontrole op drie locaties in Teylingen. Fietsers zonder verlichting kregen een waarschuwing en fietslampjes, zodat zij direct hun weg veilig konden vervolgen. Dit was de laatste veiligheidsactie die is uitgevoerd vanuit het ‘Top-idee Teylingen’.

Bij de controle bleek dat veel fietsers geen goede verlichting hadden, daarom zijn er veel fietslampjes uitgedeeld. Zorg dat je zichtbaar bent in het verkeer en zet je fietsverlichting aan!

Top-idee Teylingen

In 2019 is aan inwoners van Teylingen gevraagd om mee te denken over een nieuw veiligheidsplan. Via de gemeentelijke campagne het ‘beste top-idee’ konden inwoners hun top-idee voor een nóg veiliger Teylingen insturen. De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit politie, brandweer, jongerenwerk en gemeente. Het beste idee kreeg een bedrag van €6000,- om dit idee de komende jaren uit te werken. De fietsverlichtingsactie was het laatste initiatief vanuit dit veiligheidsplan.

Tips om goed zichtbaar te zijn in het verkeer

  1. Zorg voor goede fietsverlichting
  2. Ga voor opvallende kleding, In de winter dragen we vaak sobere kleuren. In het verkeer niet altijd even handig. Kies liever voor een opvallende jas met bijvoorbeeld een reflecterende streep. Zo ben je beter te zien voor andere weggebruikers.
  3. Val op met accessoires, er zijn genoeg accessoires beschikbaar om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent. Denk bijvoorbeeld aan een verkeershesje, een lichtgevende armband of extra verlichting en reflectoren op je fiets.

 

 

Cookieinstellingen