Historische Kring Voorhout viert 25-jarig jubileum

Foto: HKV

Zondagmiddag 26 november werd in een sfeervolle aula van de KTS het 25 jarig jubileumfeest van de HKV gevierd. Ruim 200 gasten kregen een gevarieerd aantrekkelijk programma voorgeschoteld. Onder de aanwezigen, de initiator van de vereniging, oud-burgemeester Cor de Ronde en de huidige burgemeester Carla Breuer met de wethouders Reny Wietsma en Elsbeth Koek.

Voorzitter Chris Tetteroo heette de aanwezigen van harte welkom en presenteerde het programma. Er werd vervolgens een quiz gespeeld in drie rondes. De vragen werden gesteld naar aanleiding van op groot scherm getoonde foto’s. Er waren beelden te zien van prominente Voorhouters, bijzondere gebouwen, naamborden van huizen en voordeuren van panden. De herkenning en bijzondere afbeeldingen leidde tot veel reacties in het publiek.

Ook werd er door bestuursleden een cabaret met liedjes opgevoerd, met teksten gemaakt door Dick van der Meer en Monique van Buul en de piano bespeeld door Fred Spiering. De vele gasten werden door de HKV verwend met koffie en thee met petit fours, drankjes en lekkere hapjes. De burgemeester overhandigde tijdens de middag een fraaie oorkonde aan het bestuur vanwege het 25 jarig bestaan.

Zilveren Barensteel

Cok van Steijn werd tijdens het jubileum nog eens verrast met een onderscheiding in de vorm van een Zilveren Barensteel, uitgereikt door wethouder Elsbeth Koek. Zij preed Cok voor zijn vrijwillige inzet voor de Voorhoutse gemeenschap. Met mooie bloemen vanuit de gemeente en de HKV werd dit gebaar ondersteund. De burgemeester en wethouders kregen het eerste exemplaar overhandigd van het boekje ‘Voorhout in Beeld’. Dit boekje bevat foto’s van schilderijen van bijzondere Voorhoutse gebouwen en huizen. Als jubileumgeschenk vanuit de Historische Kring Voorhout wordt dit boekje huis aan huis bij alle Voorhouters bezorgd. De Voorhoutse Oranjevereniging verzorgt de bezorging voor het grootste deel. Een mooie samenwerking!

Kees den Elzen kwam nog even als Klaas de Sloper op het toneel met een zwam, of zoals ze dat in zijn geboortedorp Noordwijkerhout noemen, een tonnenpros. Hier werd met name de sloop van vele markante gebouwen in Voorhout op een humorvolle wijze onder de aandacht gebracht. Als winnaars van de quiz werd de groep ‘de Dwarsdrijvers’ nog beloond met een smakelijke prijs.

Met een dankwoord aan de aanwezigen en de vrijwilligers voor hun inzet, werd de middag feestelijk afgesloten. De HKV kan terugkijken op een bijzonder geslaagde gezellige jubileummiddag.

Cookieinstellingen