Weesgedicht zoekt Adoptieraam

Foto: PR

De Bibliotheek Bollenstreek sluit zich dit jaar voor het eerst aan bij het project Weesgedichten! Tijdens de Po√ęzieweek 2024, die begint met Gedichtendag op 25 januari en duurt tot en met 31 januari 2024, zullen talloze gedichten schitteren op verschillende ramen in de hele provincie Zuid-Holland en dus ook in de Bollenstreek.

Het adopteren van een weesgedicht kan vanaf 13 december 2023 via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/weesgedichten. De Weesgedichten zijn te adopteren door iedereen met een hart voor po√ęzie die de vonk wil overdragen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en er zijn geen kosten aan verbonden. Het enige dat je nodig hebt, is een raam aan de straat. In januari zorgt de Bibliotheek Bollenstreek ervoor dat het gedicht bij jou thuis op de buitenzijde van het raam gezet wordt. De gedichten zijn tijdelijk van aard.

De gedichten zijn van een diverse groep Vlaamse en Nederlandse dichters en het is nu al mogelijk om de gedichten te bekijken en te lezen via www.bibliotheekbollenstreek.nl/weesgedichten. Hier vind je ook meer informatie over het adopteren van en Weesgedicht precies werkt.

 

Cookieinstellingen