Zilveren Barensteel voor Gerard Rutgrink

Foto: Stichting Beheer Kasteel Teylingen

Wethouder Reny Wietsma reikte op zaterdag 9 september de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Gerard Rutgrink voor zijn inzet voor de Stichting Beheer Kasteel Teylingen. Een toepasselijk moment, want het was die dag ook Open Monumentendag. Gerard krijgt de Zilveren Barensteel vanwege zijn jarenlange, belangeloze, vrijwillige inzet op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied voor de gemeente Teylingen.

Sinds 2004 is Gerard Rutgrink al betrokken bij de Ruïne van Teylingen. Tien jaar geleden heeft hij samen met een groepje vrijwilligers de handen ineengeslagen om het beheer van Kasteel Teylingen over te nemen van de Kastelenstichting Holland en Zeeland. Als vrijwilliger is hij daar nog altijd heel actief en hij is voorzitter van de stichting. Daarnaast zet hij zich in voor de verbeteren van Park Rusthoff.

Ook is hij lid van de Rotaryclub Sassenheim, waar hij betrokken was bij diverse projecten en ook nog een jaar voorzitter is geweest. Gerard organiseert ook met de Rotary de actie ‘Heel Teylingen blij, 1000 bomen erbij’. Deze actie is dit jaar gestart en is inmiddels een succesvol initiatief van de gemeente Teylingen en de Rotaryclub Sassenheim. Gerard is sinds 2020 actief betrokken bij de kringloopwinkel in Voorhout als chauffeur en al 29 jaar voorzitter van Groei@Bloei voor de afdeling Bollenstreek.

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Rutgrink. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.

 

Cookieinstellingen