Bijzonder jubileum, zestig jaar EHBO-er!

Foto: EHBO Vereniging Sassenheim

Vorige week was een bijzondere avond voor de EHBO vereniging Sassenheim. Daar werd gevierd dat Alie van der Ploeg al 60 jaar EHBO- er is! Een bijzonder jubileum, dat in Nederland niet eerder voorkwam bij de EHBO verenigingen.

Ze heeft al vele taken en functies in de EHBO wereld vervult; van bestuursfuncties tot de rol als Lotus slachtoffer (trainingsacteur). Thuis werd ze al verrast met bloemen en tijdens de vervolg les werd ze in het zonnetje gezet door de vereniging. Er was taart en koffie, een presentje en een woordje van de voorzitter. Maar als verassing werd ze ook nog toegesproken door Hans Vos, voorzitter van EHBO Nederland.

“Ik kom nog een keer terug naar Sassenheim, want we hebben nog niet eerder een jubileum van 60 jaar gehad, en dus ook geen onderscheiding hiervoor. Dat houdt u tegoed.” Prachtige, lovende woorden.

Vervolgens was er aandacht voor het wedstrijdteam van de EHBO vereniging Sassenheim. Zij werden vorig jaar derde tijdens de landelijke digitale EHBO wedstrijd, georganiseerd door EHBO Nederland. Nu kon eindelijk de prijs uitgereikt worden. Ook hier werden lovende woorden uitgesproken, want “als je derde bent, heb je tenminste ook nog iets geleerd.”

Het was een mooie gelegenheid voor de landelijke voorzitter om deze vereniging te enthousiasmeren óók dit jaar weer mee te doen. Dit jaar kan dat weer fysiek. “We kijken ernaar uit!” Aldus de EHBO vereniging Sassenheim.

Reacties

Cookieinstellingen