Voorhoutse student pakt grote ergernis aan

Foto: Madieke de Boer

De vuilniszak niet uit de prullenbak krijgen, omdat de zak erg klemt. Het is een grote ergernis die veel mensen zullen herkennen. De Voorhoutse Madieke de Boer heeft er een oplossing voor bedacht samen met haar medestudenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde in Delft. Hun doel is de ergernis van velen mensen wegnemen met hun innovatie.

De studenten kregen de opdracht om een nieuw product te bedenken en deze op de markt te brengen. “Iedereen zal het probleem herkennen. Je wil de vuilniszak uit de vuilnisbak halen en deze blijft hangen of scheurt zelfs”, schetst de twintig jarige studente uit Voorhout. “Wij willen met ons product de dagelijkse irritatie wegnemen die door veel mensen wordt ervaren.” Voor de jonge Voorhoutse is het project extra bijzonder, omdat zij de leiding heeft over het projectteam.

De Verruimbak

Het product is af en is klaar voor de verkoop. De vuilnisbak kan verruimd worden, de ruimte die dan vrijkomt zorgt ervoor dat de vuilniszak er makkelijk uit gehaald kan worden en niet meer blijft hangen of zal scheuren.

“We noemen hem de Verruimbak”, zegt Madieke vol trots. “Extra bijzonder aan onze Verruimbak is dat de klant er alles op kan laten zetten wat hij of zij maar wil, kleurtjes, printjes of zelfs een foto!”

Meer dan een schoolopdracht

Inmiddels is het project eigenlijk veel meer dan zomaar een schoolopdracht geworden voor Madieke en haar projectgroep. Het product is door een onafhankelijk testpanel onder de loep genomen.

“Het panel is erg enthousiast over onze Verruimbak. Het is uniek dat wij op deze jonge leeftijd de kans krijgen dit product te maken. We gaan er hopelijk veel mensen mee helpen”, zijn de woorden van de Voorhoutse.

Kijk voor meer informatie op hun website.

Cookieinstellingen