Voedselkast van De Roze Hulp

Foto: Lisa de Blok

Op 1 december is door wethouder Elsbeth Koek De Voedselkast aan de Baanbrekersweg in Sassenheim officieel geopend!

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. De boodschappen worden duurder en ook in onze gemeente gaan er mensen ’s avonds met honger naar bed. Dat kan en moet anders vonden de meiden van De Roze Hulp. Tot dusver hebben zij zich ingezet om menstruatie armoede tegen te gaan, door de hele regio vol te hangen met uitgifte punten voor gratis producten. Maar, armoede gaat verder dan dat…

Bij Liesbeth en Hans in de tuin

Voor het project van een Voedselkast in de tuin, waar mensen gratis eten uit kunnen halen, hebben zij een mooie samenwerking gevonden met Liesbeth en Hans. Met een groot hart en ook de behoefte om iets te doen voor de medemens, hebben zij in hun voortuin de kast gebouwd. Zij dragen zorg voor de kast en zijn zelfs bereid om een extra handje te helpen.

Liesbeth: “Als iemand echt iets nodig heeft of helemaal geen andere opties heeft, mogen ze gerust even aanbellen. Dan kunnen we kijken of we iemand kunnen helpen door bijvoorbeeld wat apart te houden.”

De Voedselkast

De Voedselkast is speciaal voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Die kunnen dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur terecht om zelf wat te pakken uit de kast aan de Baanbrekersweg 7 in Sassenheim. De kast is al goed gevuld, met allerlei heerlijke producten! Doneren kan natuurlijk ook! Dus heb je wat over, kun je wat missen? Breng het langs en zet het in de kast. Zo helpen we elkaar!

Bedankje aan de wethouder

Leanne en Monique van De Roze Hulp hadden nog een extra bedankje voor wethouder Elsbeth Koek. “Je geeft ons echt het gevoel er te willen zijn voor de mensen en dat je naar ons luistert. Heel fijn dat je ook echt tijd hiervoor maakt, daar zijn we je heel dankbaar voor”, aldus Leanne.

Cookieinstellingen