Help mee met de bomenoogstdag!

Foto: PR

De Meer Bomen Nu campagne barst los in de Gemeente Teylingen. Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te redden van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben; te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad.

Door deze boompjes op verschillende plekken in de gemeente te oogsten, wordt de oude vuilnisbelt aan de Menneweg omgetoverd tot een natuurgebied met bloemenweiden en een klimaatbos. De verplant methode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur.

De boompjes zullen worden verzameld op 10 december, 13 januari, 18 februari en tijdens de NL Doet vrijwilligersdagen van 10 en 11 maart. Op 18 maart wordt aan de Menneweg het klimaatbos geplant en zijn er voor iedereen in Teylingen weer gratis bomen af te halen in zo’n 40 tot 50 soorten. De campagne roept iedereen op om mee te helpen!

Help je mee?

Eerste bomen-red-dag: Tennisbaan Gladiolenstraat Sassenheim
Waar: Parkeerplaats Gladiolenlaan, hoek Parklaan
Wanneer: 10 december van 9 tot 16 uur
Meld je aan: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/507

Stichting MEERGroen

Naast de meerbomen.nu acties zijn er verschillende andere natuurontwikkelings initiatieven die door werkgroep Teylingen van stichting MEERGroen worden ondernomen, zoals wijkpark De Horsten en een bloemenweide aan de Menneweg. De ambitie is om meer terreinen in beheer te nemen met burgers en bedrijven. Dat hangt af van het aantal mensen dat zich in wil zetten voor biodiversiteit, sociale cohesie en een ecologische aanpak van de klimaatverandering. We gaan graag in gesprek met geïnteresseerden op of buiten een van de aangegeven werkdagen.

Iedereen kan helpen

Iedereen kan meedoen om Teylingen te vergroenen. Door te helpen met het verplanten, boompjes tijdelijk op te slaan, te helpen met uitdelen of boompjes van plek A naar B te brengen, en door zelf te planten. Het enige wat je nodig hebt, is een gezonde dosis enthousiasme. Groenkennis geen vereiste! Dus wil je helpen of zelf bomen aanvragen? Kijk op https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht.

Met vrijwilligers scheppen zij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplant methode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Het ‘gratis’ (veelal inheemse) plantgoed is bovendien circulair en heeft al een paar jaar CO2 opgeslagen. Het verplanten is dus pure klimaatwinst. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!

 

Cookieinstellingen