Veel belangstelling omwonenden voor opvang minderjarige vluchtelingen

Foto: coa

De inloopbijeenkomsten voor omwonenden van de toekomstige opvang voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Sassenheim trokken ruim 350 belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten zijn veel vragen gesteld en de nodige zorgen gedeeld. De meest gestelde vragen gingen over veiligheid, dagbesteding en activiteiten, de duur van de opvang, de bouwwerkzaamheden, vergunningen en over welke zorg er nodig is.

Vanaf de tweede helft van november gaat de gemeente Teylingen maximaal tachtig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’ers) opvangen. Dit gaat gebeuren op het terrein achter de brandweerkazerne aan de Parklaan in Sassenheim. De opvang is voor een periode van drie maanden.

Veiligheid

De veiligheid van de amv’ers en die van inwoners en ondernemers heeft de hoogste prioriteit. Veel amv’ers hebben een lange reis afgelegd en zij kunnen getraumatiseerd zijn door alles wat ze hebben meegemaakt. Samen met het COA, de Veiligheidsregio en andere maatschappelijke partners kijkt de gemeente wat nodig is voor een veilige opvang. De gestelde vragen en geuite zorgen over veiligheid krijgen aandacht tijdens het overleg met de wijkagent, veiligheidsregio, Openbaar Ministerie en COA. Ze komen terecht in een nog op te stellen veiligheidsplan.

Bouwklaar maken

Inwoners zullen merken dat er gewerkt wordt op het terrein. Voordat de aannemer kan beginnen met het bouwklaar maken van de locatie, wordt ook onderzocht of de kademuur voldoende stevig is voor de plaatsing van de cabines. De gemeente heeft de meest gestelde vragen en antwoorden opgenomen in een lijst. Deze zijn te vinden op www.teylingen.nl/noodopvang. De gemeente neemt alle reacties en zorgen serieus, hoewel er nog niet op alle vragen een concreet antwoord is.

Digitale nieuwsbrief

Naast informatie in de Gemeenteberichten en op de website, wil de gemeenten inwoners ook informeren via een digitale nieuwsbrief. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich hiervoor aanmelden via de website: www.teylingen.nl/noodopvang. Rechtsboven op de pagina zit een groene knop waarmee men zich kan aanmelden voor de nieuwsbrief.

Cookieinstellingen