Energietoeslag verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-

Foto: pixabay

Huishoudens met een laag inkomen kunnen sinds april 2022 een energietoeslag krijgen. Dit bedrag was € 800,- en is verhoogd naar € 1.300,-. Huishoudens die via de ISD Bollenstreek de energietoeslag al hebben ontvangen of aangevraagd hoeven niets te doen. Aanvragen van de energietoeslag kan tot 1 januari 2023.

De energietoeslag is de toeslag die de regering heeft toegezegd aan huishoudens met een laag inkomen ter compensatie van de stijgende energielasten. Huishoudens uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen en die voldoen aan de voorwaarden kunnen totaal € 1.300,- krijgen. De ISD betaalt dit bedrag in vier termijnen van € 200,- en twee termijnen van € 250,-.

Huishoudens die de energietoeslag van € 800,- al hebben gekregen hoeven niets te doen. Zij ontvangen van de ISD in september 2022 een brief. Daarin staat wanneer de ISD de twee termijnen van € 250,- betaalt. Huishoudens die vóór 1 september 2022 de vier termijnen van € 200,- al hebben ontvangen, krijgen in september en oktober het bedrag van € 250,- op hun bankrekening.

Voor wie?

Huishoudens die al een aanvraag hebben ingediend, maar nog niet hebben ontvangen hoeven ook niets te doen. Als ze voldoen aan de voorwaarden krijgen ze een brief met daarin informatie over de uitbetaling van de zes termijnen. Alle huishoudens uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen die voldoen aan onderstaande voorwaarden kunnen de energietoeslag aanvragen.

  • Het gezinsinkomen is maximaal 120% van de geldende bijstandsnorm. En dat geldt voor de maand voorafgaand aan de aanvraag. (aanvraag september dan is inkomen augustus bepalend)
  • Er is sprake van een zelfstandig huishouden. Dat betekent dat iemand een eigen huur of koopwoning heeft en zelf ook de energierekening betaalt.
  • Nog niet eerder de energietoeslag heeft ontvangen.
  • Per huishouden is één keer de energietoeslag mogelijk.
  • Aanvragen vóór 1 januari 2023.

Wie komen niet in aanmerking?

  • Mensen die wonen in een instelling
  • 18-20 jarigen
  • Studenten
  • Dak- en thuislozen

Meer informatie en bijstandsnomen

Op de website van de ISD Bollenstreek staat het aanvraagformulier en meer informatie inclusief de bijstandsnormen.

Cookieinstellingen