Feestelijke opening Noordelijke Randweg Voorhout

Foto: gemeente Teylingen

Op zaterdag 27 augustus vindt de feestelijke opening plaats van de Noordelijke Randweg Voorhout. Iedereen mag de nieuwe weg bekijken en uitproberen! De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout.

Het werk is bijna gereed en de weg kan binnenkort worden opengesteld voor het verkeer. Voordat de weg opengaat voor het autoverkeer, nodigt de gemeente Teylingen iedereen uit om de weg te komen bekijken tijdens de feestelijke opening.

Noordelijke Randweg

Zaterdag kunnen fietsers en wandelaars de Noordelijke Randweg van dichtbij bekijken. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 van harte welkom om de weg te bekijken. Onderweg kan men een kop koffie, frisdrank, een stroopwafel of een ijsje krijgen. Kinderen mogen in een graafmachine van Heijmans. Ook kunnen mensen met het treintje van de Oranjevereniging meerijden naar het eind van de Noordelijke Randweg. Een oproep aan de kinderen uit de buurt: neem je step, skeelers of skates mee, zodat je daarmee de nieuwe randweg kan uitproberen!

Kom lopend of met de fiets

Kom op de fiets of lopend naar de weg, de nieuwe weg is alleen bereikbaar vanaf de kant van de wijk Hooghkamer, via de Bollendreef. Vanaf de laatste rotonde aan de kant van Hooghkamer (aansluiting Keizerskroon) kunnen wandelaars en fietsers het terrein op. De locatie is nog niet toegankelijk voor autoverkeer. Ook is in de omgeving nauwelijks parkeergelegenheid. Ze vragen je daarom om wandelend of op de fiets naar de opening te komen.

Opening Noordelijke Randweg voor verkeer

Vanaf zondag 28 augustus 0.00 uur gaat de Noordelijke Randweg open voor het verkeer. Vanaf dat moment kan autoverkeer gebruik maken van de weg en langzaam verkeer van het naastgelegen fietspad.

Fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart

Onderdeel van het totale project zijn ook nog de bouw van een fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart en het doortrekken van het fietspad vanaf de Spoorlaan (nu doodlopend) naar het nieuwe fietspad langs de randweg. Deze onderdelen zitten niet in de huidige werkzaamheden van Heijmans. Deze twee onderdelen bereiden ze nu voor. De planning is dat ze na de zomer van 2022 de aanbesteding hiervan opstarten zodat uitvoering eind 2022/begin 2023 kan starten.

 

Cookieinstellingen