29e editie Bollenstreek in Bedrijf

Foto: Bollenstreek in Bedrijf

Altijd al een kijkje willen nemen bij een bloembollenkwekerij, een bollenexportbedrijf of een vasteplantenkwekerij? Of vragen willen stellen aan kwekers over de geheimen van het vak? Dat kan allemaal tijdens de jaarlijkse agrarische open dag Bollenstreek in Bedrijf op zaterdag 13 augustus in Voorhout.

De ondernemers laten je die dag kennismaken met de wereld van de tuinbouw in de Bollenstreek en vertellen alles wat je wilt weten over de teelt en verwerking van bollen, bloemen en vaste planten. Tussen 10.00 en 16.00 uur zetten zes agrarische bedrijven aan de Prinsenweg en omgeving in Voorhout hun deuren open:

  1. Kallaland en Agriko, kwekerij van calla’s, Prinsenweg 30, Voorhout
  2. Theo van Iterson, bloemenkwekerij, Prinsenweg 28, Voorhout
  3. C.C.A. van der Vlugt, bloembollenkwekerij Prinsenweg 22, Voorhout
  4. T.J.M. Leenen, bloemen– en bollenkwekerij Prinsenweg 16a, Voorhout
  5. Matth. Verdegaal, bloembollenteelt en -handel, Frank van Borselenlaan 4, Voorhout
  6. Loonbedrijf Salman, Teylingerlaan 7, Voorhout.

Extra activiteiten

Op elk bedrijf vind je een extra activiteit die te maken heeft met natuur en landschap. Het Hoogheemraadschap van Rijnland geeft uitleg over waterbeheer en waterkwaliteit in de Bollenstreek. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond toont haar projecten voor agrarisch natuurbeheer. Bij de Historische kring Voorhout en Museum De Zwarte Tulp kun je alles te weten komen over de geschiedenis van Voorhout en de bloembollencultuur. De Werkgroep Bollenerfgoed van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek geeft informatie over behoud van bollenschuren. Een imker toont zijn bijenvolk en geeft uitleg over bijen houden en honing maken. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen bij de bedrijven. Er rijdt een treintje langs de drie kilometer lange route, waar je op en af kunt stappen. Op deze manier is de open dag leuk en leerzaam voor jong en oud.

Bollenstreek in Bedrijf

Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). De open dag wordt dit jaar voor de 29ste keer georganiseerd en heeft als doel inwoners en bezoekers van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.

Het complete programma is te vinden op greenportdb.nl/open-dag-bollenstreek-in-bedrijf en op Facebook: www.facebook.com/bollenstreekinbedrijf

Cookieinstellingen