Willem Vogels loopt de Vierdaagse voor Kinderfonds Franniez

Foto: Facebook

Hij is er helemaal klaar voor, heeft goed getraind en doet inmiddels al voor de negende keer mee; Willem Vogels loopt komende week De 4Daagse in Nijmegen. En, dat doet hij niet zomaar. Hij loopt dit jaar om Kinderfonds Franniez te steunen, een organisatie die troost biedt en houvast geeft aan chronisch zieke kinderen.

Kinderfonds Franniez

Vanuit de Kinderkookclub, waar Willem al bijna 25 jaar als vrijwilliger met veel plezier de kinderen in Voorhout leert om te koken, vindt hij het belangrijk om ook goede doelen te steunen die zich inzetten voor kinderen die een minder makkelijke start in het leven hebben. “Koken met kinderen, voor kinderen,” noemt Willem het. Eerder steunden ze zo al acties met en voor Villa Pardoes en de komende periode staat Kinderfonds Franniez in het zonnetje.

Franniez heeft een speciaal verzamelsysteem ontwikkeld voor chronisch zieke kinderen. Prikken, medicijnen, ziekenhuis-opnames en operaties zijn voor hen vaak de harde realiteit. Franniez biedt kinderen een kleurrijk verzamelsysteem in de vorm van een spiraal, waarvoor de kinderen bij iedere behandeling of slechte dag een trede met een speciale sticker krijgen dat laat zien wat ze hebben doorstaan.

Meer bekendheid

Franniez is het tastbare bewijs hoe stoer kinderen zijn in hun kwetsbaarheid. Ze helpen zo het kind een plek te geven aan alles wat rondom zijn of haar ziekte gebeurt. Dat geeft troost en moed. Franniez ondersteunen bovendien bij de verwerking én vormen een aanknopingspunt voor een gesprek, waarin een ziek kind zijn ervaringen kan delen. Willem heeft dit goede doel dan ook uitgekozen om de komende anderhalf jaar, waarin ook het jubileum van kookclub ‘In den Voorhoutsche Pot’ wordt gevierd, te ondersteunen. Door geld in te zamelen, maar ook door meer bekendheid te geven aan Franniez. Meer weten? Kijk op de website franniez.nl en volg Franniez op Facebook.

Sponsorloop 4Daagse

Tijdens De 4Daagse doet Willem mee aan de sponsorloop om geld in te zamelen voor het kinderfonds. Alle beetjes helpen, dus kun je iets missen? Help dan mee! Via de website www.devierdaagsesponsorloop.nl/actie/willem-vogels kun je een bedrag naar keuze doneren en zo ook je steentje bijdragen aan dit geweldige initiatief.

Kookclub ‘In den Voorhoutsche Pot’

In 2024 bestaat de kookclub 25 jaar, tijd voor een feestelijk jubileum dus. Al veel kinderen hebben hier hun eerste maaltijden zelf gekookt en deze mijlpaal is dan ook reden voor en mooi jubileumjaar waarbij de opbrengsten van de acties naar dit goede doel gaan. In september start er weer een nieuw seizoen van de Kookclub en er is nog plek, dus meld je snel aan als je komend seizoen mee wilt koken. Kijk voor meer informatie op de website indenvoorhoutschepot.nl

 

Cookieinstellingen