Plezier, wind en regen tijdens Lentefestival

“Het was vanmorgen tussen 8.00 en 10.00 uur nogal improviseren hoe de tenten zodanig op te zetten dat alle deelnemers een leuk stekkie en voldoende aandacht zouden krijgen. Een hele puzzel, want we hadden het hele eiland willen gebruiken maar dat zou- door de felle regen en harde wind- te onhandig geweest zijn. We zijn allang blij dat deze vorm van inrichting toch heel geslaagd blijkt te zijn.” Dit liet John van Beek van de Evenementen Commissie van Park Rusthoff op 6 juni weten.

Door Ineke van Koningshoven

Al weken voor deze datum waren tientallen vrijwilligers Van een aantal plaatselijke verenigingen, -vooral De Oranjevereniging en de Evenementen Commissie Park Rusthoff- in de weer geweest om het Lentefestival tot een groot succes te maken. Het programma tussen 11.00 en 16.00 uur was dan ook zeer divers en aantrekkelijk voor het hele gezin: De kinderen konden zich onder andere vermaken met het maken van cup cakes. Zo zaten Noor en Rens een kleurrijk cakeje te fabriceren onder het toeziend oog van vader Arjan. “Leuk om te doen en we zitten droog,” was zijn droge commentaar.

Ook de technische Legostad in het Sassennest trok veel jeugdig publiek. Over het hele terrein passeerden grappig geschminkte kinderen of ze stonden te wachten om te worden omgetoverd tot monsters of een ander sprookjesfiguur. “Meneer Hein zorgt dat ik een prinses wordt hoor,” riep een meisje met een stralende lach.

Foto: John van Koningshoven.

Er was ook belangstelling voor de stoelmassage. “Voelt lekker hoor,” vertelde een mevrouw enthousiast. Ook de poppenkastspelers; de zoutwaterautootjes; de fairtrade artikelen; de loterij met mooie prijzen; de imker; zanger Martijn Sabel (fraai stemgeluid) met eigen gecomponeerde liedjes; de foodartikelen, met smakelijk uitziende broodjes; de voorlichting bij de kraam van “Roze hulp” en de informatiestand van de vrienden van Park Rusthoff en De JoJo. Het was eigenlijk allemaal perfect georganiseerd en geregeld.

Dit compliment werd door gegeven aan John van Beek. Deze superorganisator liet tot slot dan ook weten: “Ja, door deze weersomstandigheden is het allemaal iets anders verlopen dan gedacht. We wilden veiligheid voor alles en het stormvast neerzetten van de tenten was een hele klus. Maar veel handen maken licht werk. En kijk eens hoe iedereen het naar de zin heeft. Aan regen en de wind kunnen wij niets doen maar door de fijne samenwerking tussen heel veel vrijwilligers konden we toch een feestelijk Lentefestival neerzetten.”

Bekijk meer foto’s door op ‘Fotoserie’ te klikken in de bovenste afbeelding.

Cookieinstellingen