Wethouder Arno van Kempen neemt afscheid van gemeente Teylingen

Foto: Lisa de Blok

Na acht bevlogen jaren, heeft wethouder Arno van Kempen donderdag afscheid genomen van gemeente Teylingen. Hij verruilt het wethouderschap voor een nieuwe carrière als adviseur op het gebied waar hij zich altijd hard voor heeft gemaakt, de problematiek van de jeugdzorg.

Bij Dekker Warmond nam hij op feestelijke wijze afscheid van zijn ambt, waarin hij zich de afgelopen acht jaar vol passie en enthousiasme vast beet in diverse onderwerpen, met name binnen het sociaal domein, maar ook voor de sport, kunst en cultuur en in de vorige periode op het gebied van duurzaamheid. Burgemeester Carla Breuer sprak tijdens haar toespraak dan ook vol lof over de bijzondere samenwerking die ze met elkaar hadden binnen het college, maar ook over hoe hij zich altijd heeft ingezet voor het welzijn van de lokale gemeenschap en voor de verenigingen en stichtingen.

Bijzonder boekje

En, burgemeester Carla Breuer was al langer iets opgevallen wat nog niet veel mensen wisten… Arno was gek op verbasteringen van spreekwoorden, en die heeft hij dan ook met veel plezier allemaal genoteerd de afgelopen acht jaar. Uitspraken als: ‘Als er een kink tussen de spaken komt’, ‘Iemand je achilleshiel laten zien’ of ‘de temperatuur van het badwater proeven’ ontgingen hem nooit en schreef hij allemaal op. Al deze verwarrende en grappige uitspraken heeft hij als afscheidscadeautje gebundeld in een speciaal boekje en uitgedeeld aan de gasten na de receptie.

Onderscheiding

Voor zijn inzet voor de gemeente Teylingen ontving hij uit handen van de burgemeester ook een speciale onderscheiding, de Jacoba van Beierenpenning. Deze wordt toegekend aan mensen of instellingen die zich langdurig bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor de Teylingse gemeenschap. Met nog een mooi cadeau van historische afbeeldingen uit de gemeente en tal van warme woorden van de bezoekers, die de afgelopen jaren met hem te maken hebben gehad, nam hij zo op 31 maart afscheid als wethouder van de gemeente Teylingen.

Wie hem opvolgt, zal vanwege de verkiezingen de komende tijd nog moeten blijken en op een later moment bekend worden. Tot die tijd nemen de andere leden van het college zijn taken waar.

“Arno, deze is voor jou; we wensen je veel rozenschijn en manegeur bij je nieuwe uitdaging, veel succes!” 😉  (redactie Teylingen.Nieuws)

Cookieinstellingen