Progressief Teylingen wil versplintering tegengaan

Foto:

Overal in het land schieten nieuwe politieke partijen als paddenstoelen uit de grond. Ook in Teylingen doen er twee nieuwe partijen mee aan de verkiezingen. Toch wil de nieuwe partij Progressief Teylingen juist de versplintering tegengaan door een partij te zijn, die mensen verenigt rond belangrijke thema’s als groen, duurzaamheid, wonen en welzijn.

“Veel mensen in Teylingen binnen en buiten de politiek denken hetzelfde over deze belangrijke thema’s. Die krachten willen we bundelen, zodat we de komende jaren echt zaken kunnen realiseren,” aldus lijstrekker Dion Piket. Met de overstap van twee oud gemeenteraadsleden van de PvdA, 1 van Trilokaal en 1 lid uit de steunfractie van Groen Links lijkt de partij een goede eerste stap te hebben gezet in die richting. De kieslijst van Progressief Teylingen kent een mooie mix van ervaren krachten en vers bloed. Zo hebben lijsttrekker Dion Piket en lijstduwer en wethouders kandidaat Hans Goudsmit al een lange staat van dienst in de plaatselijke politiek. Piket plakt er nog eens vier jaar gemeenteraad aan vast, Hans Goudsmit is beschikbaar als wethouder.

“Alleen door veel stemmen te trekken krijg ik de kans wethouder te worden”, aldus Hans Goudsmit. Ook de nummer vijf Gertrude Grabijn heeft al enkele jaren politieke ervaring. Met Bianca van Harskamp en Daniel Spruit, respectievelijk de nummers 2 en 4 op de lijst, heeft de partij vers bloed binnen weten te halen. Met de totale lijst van 12 kandidaten zijn alle kernen goed vertegenwoordigd. Progressief Teylingen is de partij van het doen. Wat de kandidaten gemeen hebben is dat zij allen nu ook al actief hun steentje bijdragen aan het vrijwilligerswerk.

Zo zit Bianca van Harskamp in het jeugdbestuur van een voetbalvereniging en in de ouderraad van het Sterrenwerk, Dion Piket doet vrijwilligerswerk bij een voetbalvereniging en organiseert Hans Goudsmit met anderen de Kunstweek Warmond en is 1 van de oprichters van het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn. Ook is hij momenteel voorzitter van Betrokken Teylingers. Daniel Spruit is actief in het jongerenwerk en Gertrude Grabijn was tot voor kort als vrijwilliger betrokken bij jonge gezinnen die wat hulp konden gebruiken. Naast de eerste vijf hebben we onze lijst compleet kunnen maken met nog een paar mooie mensen die een steentje gaan bijdragen aan onze partij.

Dion Piket is trots op zijn kandidatenlijst: “Dat betrokken mensen met verschillende achtergronden en van uiteenlopende leeftijden samen als Progressief Teylingen ervoor willen gaan en het verschil willen maken voor de Teylingers, dat vind ik super!”.

Kijk voor meer info en het verkiezingsprogramma op www.teylingenprogressief.nl/

Cookieinstellingen