Tijdelijk cameratoezicht Van Alkemadelaan Sassenheim

Foto:

Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft, in goed overleg met het Openbaar Ministerie en politie, besloten om voor drie maanden een camera te plaatsen op de parkeerplaats bij de Van Alkemadelaan in Sassenheim. De aanleiding hiervoor is de langdurende overlast op en rondom de parkeerplaats bij sport- en recreatiecomplex de Wasbeek.

Vanaf 2020 hebben omwonenden van de parkeerplaats nabij het sportcentrum de Wasbeek veel overlast ervaren van, veelal groepen jongeren. Daarbij zijn er in de afgelopen zomer in deze omgeving ook verschillende vernielingen gepleegd. Als reactie hierop hebben de politie, het jongerenwerk en de BOA’s, veel inzet gepleegd om de overlast tegen te gaan. De overlast verminderde hierdoor voor enige tijd maar is helaas toch teruggekeerd.

De locatie is een combinatie van het sportcomplex de Wasbeek, het jongerencentrum en de skatebaan en trekt logischerwijs mensen aan. De burgemeester vindt het belangrijk dat de locatie zowel voor bezoekers, als voor de direct omwonenden, een prettige omgeving is om te verblijven. Daarom blijven de politie, het jongerenwerk en de boa’s de komende tijd samen intensief aandacht besteden aan overlast van deze locatie.

De camera die nu wordt opgehangen stelt de politie en de BOA’s in staat om vroegtijdig tegen overlast op te treden en de openbare orde te handhaven. In overleg met het openbaar ministerie is besproken de camera voor maximaal drie maanden te plaatsen. De beelden kunnen ook gebruikt worden voor opsporing achteraf. De camera zal op 16 december 2021 geplaatst worden. De burgemeester verwacht dat overlast rond de jaarwisseling hiermee ook beperkt blijft.

Het burgemeestersbesluit ‘Cameratoezicht Van Alkemadelaan Sassenheim’ ligt ter inzage op het gemeentehuis in Sassenheim.

 

Cookieinstellingen