Kunstweek Warmond komt met vlogserie ‘Warmond Utopia’

De vijfde aflevering van de vlogserie Warmond Utopia staat online. Ditmaal gaan Hans Goudsmit en Nicoline Heemskerk op bezoek bij de historische buitenplaats Oostergeest. De serie is een initiatief van de Kunstweek Warmond.

In het vijfde filmpje gaat Kunstweek-voorzitter Hans Goudsmit in gesprek met de eigenaren van de buitenplaats Oostergeest, Joan en Lucelle Leemans. Zij geven een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van de buitenplaats, terwijl kunstenaar Nicoline Heemskerk het huis op kleurrijke wijze vastlegt. Een derde lid van de Kunstweek-commissie, dichter Irma Ooijevaar, draagt een gedicht voor dat ze schreef over deze bijzondere plek.

Warmond Utopia was het thema van de Kunstweek 2021. Dat inspireerde de organisatie om filmpjes te maken over de meest bijzondere en schilderachtige plekjes van het dorp. “We hopen op deze manier mensen te interesseren voor de geschiedenis van hun eigen omgeving. En ze te laten beseffen hoe uniek de plek waar ze wonen, werken en leven eigenlijk is”, stelt Hans Goudsmit.

Eerdere afleveringen gingen over De Oude Toren, Koudenhoorn, Huys te Warmont en De Leede. Hans Goudsmit dook elke keer in de geschiedenis van het onderwerp, terwijl Nicoline Heemskerk ter plekke een schilderij maakte. De opnames werden gemaakt door Hans van Gerven. Alle afleveringen zijn terug te zien via www.kunstweekwarmond.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen