CACB zamelt energiebesparende spullen in

Foto: CACB

Het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek (CACB) heeft weer een nieuwe inzamelactie; ditmaal om elkaar de winter door te helpen. Tijdens deze actie worden energiebesparende producten ingezameld, die veel van ons nog wel in de schuur hebben liggen. Denk daarbij aan radiatorfolie, tochtstrips en andere spulletjes om mee te verduurzamen.

Met de stijgende energieprijzen gaan veel mensen aan de slag met verduurzamen. Bij het aanbrengen van kleine maatregelen als radiatorfolie of tochtstrips, blijven er vaak hele stukken over. Tegelijkertijd zijn er veel huishoudens die het al niet breed hebben en door energiearmoede verder in de problemen komen. Met deze inzamelactie wil het CACB deze mensen gaan helpen.

Energiebesparende producten

Heb jij spullen over om met kleine maatregelen energie te besparen? Zoals stukken tochtstrip, radiatorfolie, LED lampen, waterbesparende douchekop, buisisolatie of andere spulletjes? (Liever geen aangebroken pakken glas- of steenwol). Dan kun je deze inleveren bij Ontmoetingswerkplaats De JoJo aan het Hortusplein 14 in Sassenheim op dinsdag 7 december en donderdag 9 december tussen 13 en 14 uur en op zaterdag 11 december tussen 10 en 13 uur.

Help elkaar de winter door!

Het CACB gaat zorgen dat deze spullen bij de juiste mensen terecht komen. Samen met de energiecoaches worden zij in combinatie met de juiste informatie vervolgens verder op weg geholpen om meer energie te kunnen besparen. Dus heb je wat over? Doneer het en help elkaar de winter door!

Inzamelactie

Bij de vorige inzamelactie van het CACB werd in samenwerking met de milieustraat elektronica ingezameld op het CACB terrein aan de Nijverheidsweg in Voorhout. Deze actie was een groot succes! In drie uur tijd werd er maar liefst 367 kilo gedoneerd om een tweede leven te geven via de Weggeefwinkel. Ongeveer 80% van alle apparaten werkte nog prima en kon zo weer mee voor een tweede ronde. Binnen 1,5 week waren alle spullen dan ook al weer weggegeven en hebben ze een hoop mensen blij gemaakt.

Wil je meer weten over het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek? Kijk op https://www.degroeneuitdaging.nl/circulair en volg het CACB op Facebook.

Reacties

Cookieinstellingen