Nieuwe cursus Politiek Actief start eind oktober

Foto: PR

Wil je weten hoe lokale politiek werkt en waar je terecht kunt met jouw ideeën en opinie? Vraag je jezelf wel eens af hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? En denk je weleens: dat kan beter? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief. De gemeenteraad Teylingen organiseert in oktober en november een nieuwe reeks, je bent van harte welkom!

‘Interessant kijkje in de keuken van de gemeente’

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente en de lokale politiek. De cursus is ook heel geschikt voor iedereen die interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus is al vele jaren een succes. Veel inwoners die nu betrokken zijn bij een lokale politieke partij of zich anderszins inzetten voor de Teylingse samenleving hebben ook deze cursus gevolgd. In het najaar 2021 wordt alweer de achtste reeks georganiseerd.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit vijf avonden. Onder leiding van een deskundige cursusleider van ProDemos vergroten deelnemers hun kennis over de politiek in het algemeen. Ook wordt uitleg gegeven over de gemeentelijke politiek en doen cursisten vaardigheden op als debatteren. De cursusleider wordt ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de burgemeester, raadsleden en de griffier.

Aanmelden

Op woensdag 27 oktober gaat de cursus van start, aanmelden is mogelijk tot 1 oktober. Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal vier van de vijf cursusavonden bijwonen. Er kunnen 15 personen deelnemen aan de cursus, afhankelijk van de dan geldende Coronamaatregelen. Informatie of aanmelden kan bij Marjoleine van Egeraat. Stuur een mail naar; [email protected] of bel: 0252 – 43 32 18. Na je aanmelding bespreekt de griffie kort met je wat je motivatie is om mee te doen. Meer informatie over het programma en deelname op teylingen.nl/politiekactief.

Cookieinstellingen