Zwaar kwalificatietoernooi Judo Team Bollenstreek.

Foto: Judo Team Bollenstreek

Afgelopen zaterdag 11 september waren de judoka’s van Judo Team Bollenstreek aanwezig op het Nederlands Kwalificatie Toernooi. De beste acht uit elke gewichtscategorie plaatsen zich daar voor het Nederlands Kampioenschap senioren.

Dat het geen makkelijke klus zou worden was van te voren al duidelijk. Hoofdcoach Johan Zagers: “Alle nationale toppers zijn aanwezig. Alleen de absolute toppers mogen thuisblijven, omdat zij al automatisch geplaatst zijn voor het eindtoernooi. Dit zijn de Olympiërs en alle judoka’s met een A-status.” Bij de heren mochten Stefan Disseldorp, Yannick Turk, Bas Duivenvoorde en Wijnand Marks al in de ochtend aan de bak. De tegenstand was groot en het tempo lag hoog in het pakkingsgevecht.

Zagers: “Yannick en Stefan zijn allebei met hun 17 jaar nog erg jong. Ze stonden tussen mannen tussen de 21 en 30 jaar oud. Dan kom je kracht en een heleboel ervaring te kort. Zij moesten vooral zo lang mogelijk op de mat blijven staan en zo veel mogelijk ervaring op doen.” Zowel Yannick als Stefan verloren hun beide wedstrijden, maar gaven zeer goed tegenstand helaas nog een maatje te klein.

Wijnand en Bas gaven ook het beste van henzelf op de judomat, maar kwamen niet verder dan twee verloren wedstrijden. “Hoewel alle mannen twee keer hebben verloren, is er een enorme hoeveelheid geleerd. Het is geweldig om te zien dan wij met onze club elke keer weer weten te meten met de grote topclubs in Nederland. Nu komen we nog te kort, maar we zijn nog lang niet uitgegroeid”, aldus een trotse coach.

Bij de dames kwam Eva Hornsveld in actie voor het judo team. Ze begon direct fel met haar wedstrijden en wist haar beide partijen winnend af te sluiten met een ippon. Zagers: “Eva liet goed judo zien. Super knap om op dit niveau als eerste geplaatste te eindigen. Dit geeft haar voordeel in de loting voor het NK. Komende weken zullen we daar naartoe leven.” Het zijn spannende weken voor het Judo Team. Komende zaterdag zullen eerst de judoka’s onder de achttien aan de bak mogen op het Nederlands Kampioenschap -18. “We zullen de komende weken op verschillende niveaus moeten gaan werken en de focus zullen moeten vasthouden om op elk toernooi te kunnen presteren”, eindigt Zagers.

Reacties

Cookieinstellingen