Gemeente sluit bedrijfsloods na aantreffen hennepkwekerij

Foto: pixabay

De gemeente Teylingen heeft een loods aan de Rijnsburgerweg in Voorhout gesloten voor de duur van zes maanden. In de loods trof de politie eerder een grote hoeveelheid voorwerpen aan die bestemd zijn voor de teelt van hennep.

Er is geconstateerd dat twee ruimten in de loods daadwerkelijk waren ingericht voor professionele hennepteelt. Hennepkwekerijen maken inbreuk op een veilig woon- en ondernemersklimaat en leveren onder andere brandgevaar op. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep wordt gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder

Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. Ze sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creƫren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Reacties