Britse virusmutatie ook aangetroffen in Hollands Midden

Foto: pixabay

GGD Hollands Midden laat vandaag weten dat de virusmutatie uit het Verenigd Koninkrijk nu ook is aangetroffen in deze regio.

Het RIVM gaf eerder vandaag aan dat vermoedelijk 10% van alle besmette personen in Nederland besmet zijn met deze Britse variant. De vondst van de Britse mutatie in Hollands Midden komt daarom niet als een verrassing.

De GGD Hollands Midden stuurde al enkele weken samples (proefmonsters) naar het RIVM voor onderzoek. Het RIVM doet onderzoek naar alle virusmutaties die wereldwijd bekend zijn. “Vandaag hebben wij in Hollands Midden de eerste positieve uitslagen ontvangen van de Britse virusmutatie,” aldus de GGD.

In Teylingen werden vandaag zes en gisteren vijf nieuwe besmettingen gemeld. Het aantal positieve testuitslagen neemt hier inmiddels wel af. Het is nog te zien hoe dit zich zal ontwikkelen als de nieuwe variant van het virus hier ook toeslaat. In onderstaande tabel zie je de stand van zaken in de gemeente Teylingen van de afgelopen weken.

Mensen die besmet zijn met de Britse virusmutatie hoeven geen andere leefregels te volgen. Zij gaan net als andere besmette personen in thuisisolatie en mogen weer naar buiten als zij tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.

De GGD onderzoekt niet alle positieve testuitslagen. Daarom deelt de GGD ook geen informatie over met welke virusmutatie jij besmet bent. Daar is ook geen reden toe, omdat de huidige maatregelen voldoende zijn om verdere verspreiding tegen te gaan. Morgen zal er een nieuwe persconferentie zijn met waarschijnlijk weer aangescherpte maatregelen om ook de verspreiding van deze nieuwe variant de kop in te drukken.

Bron: GGD Hollands Midden

Reacties