Hij komt, hij komt… maar dan online dit jaar

Foto: Liesbeth Parlevliet

De aankomst van de boot van Sinterklaas en de ontvangst op het kerkplein kunnen dit jaar niet doorgaan, uiteraard zal de goedheiligman de Voorhoutse kinderen niet vergeten.

In overleg met de gemeente en de hulpdiensten van Teylingen hebben de organiserende vereniging Cultuur Verheft en winkeliersvereniging Voorhout onderneemt! besloten om dit jaar geen fysieke Sinterklaas intocht te houden in Voorhout. Dit door een te verwachten grote opkomst van publiek en het gevaar voor de volksgezondheid in verband met de corona pandemie.

De activiteiten van Sinterklaas in Voorhout zijn thuis op de bank te volgen. Op 14 november vanaf 16.00 uur gaat de film over Sinterklaas in Voorhout online. Volg de berichten op de facebook pagina van Cultuur Verheft en Voorhout onderneemt! en blijf op de hoogte van de sinterklaasactiviteiten in ons dorp.

Daarnaast heeft toneelvereniging een wedstrijd uitgeschreven voor de Voorhoutse jeugd tot 9 jaar. “Wie maakt de mooiste of kleurrijkste mijter voor Sinterklaas?”. Knutsel, kleur, zet hem op, maak een foto en stuur deze naar [email protected] De mooiste mijter wint een bezoek aan en een ontmoeting met Sinterklaas.

Aan de wat oudere kinderen van Voorhout vragen ze om een bestaand Sinterklaaslied te voorzien van een eigentijdse nieuwe 2020 tekst. Ook dit kan gemaild worden naar [email protected] Tenslotte nog dit; de huis- of bedrijfsbezoeken zoals die in voorgaande jaren plaatsvonden zijn helaas dit jaar niet mogelijk. Maar Cultuur Verheft biedt u de kans om een ingesproken video boodschap of een ware livestream verbinding aan te vragen; beide uiteraard van en mét Sinterklaas.

Reacties