Weekendafsluiting A44 van knooppunt Burgerveen tot afrit Noordwijkerhout

Foto: pixabay

Rijkswaterstaat vernieuwt het asfalt op de A44 richting Leiden, tussen knooppunt Burgerveen en afrit Noordwijkerhout (3). Dit wegdeel is geheel afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om en je moet rekening houden met 20 minuten extra reistijd.

Weekendafsluiting

Van vrijdag 6 november 21.00 uur tot maandag 9 november 05.00 uur is de A44 richting Leiden, tussen knooppunt Burgerveen en afrit Noordwijkerhout (3), compleet afgesloten. Ook een aantal toe- en afritten van de A44 is tijdens de werkzaamheden afgesloten:

  • Verbindingsweg vanaf de A4 naar de A44, aansluiting Nieuw-Vennep (4)
  • Toerit naar de A44 vanaf de N207, bij Nieuw-Vennep
  • A44 richting Leiden toe- en afrit 1 (Oude Wetering)
  • A44 richting Leiden toe- en afrit 2 (Kaag dorp)*

*Toerit Kaag dorp richting Leiden is op zaterdag 7 november vanaf 20.00 uur weer open.

Omleidingen

Het verkeer op de A44 richting Leiden wordt ter plaatse omgeleid:

  • Verkeer vanuit Amsterdam/Schiphol richting Den Haag via de A4
  • Verkeer vanuit Amsterdam/Schiphol richting Leiden via de N445
  • Verkeer vanuit Amsterdam/Schiphol richting Sassenheim/Noordwijk via de N207

Gele borden en informatiepanelen langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

De weg blijft open voor verkeer richting Amsterdam.

Doordeweekse nachtafsluitingen

Op 12 en 16 november zijn er twee extra nachtafsluitingen op de A44 richting Leiden:

  • van donderdagavond 12 november 23.00 uur tot vrijdagochtend 13 november 05.00 uur is de verbindingsweg van de A4 richting de A44 dicht, de toerit Nieuw-Vennep is dan open.
  • van maandagavond 16 november 23.00 uur tot dinsdagochtend 17 november 05.00 uur is de verbindingsweg van de A4 richting de A44 dicht, de toerit Nieuw-Vennep is dan ook afgesloten.

De aansluitingen op de A44 zijn deze nachten open. Dezelfde omleiding geldt als tijdens de weekendafsluiting van 6 tot 9 november.

Meer informatie

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan. In dat geval plant Rijkswaterstaat de werkzaamheden opnieuw in.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de omleidings­borden te volgen. Je kunt je reis ook voorbereiden op de webiste van Rijkswaterstaat. Meer informatie over de werkzaamheden (inclusief actuele planning) kun je ook vinden op de website van Rijkswaterstaat. Ook kun je contact opnemen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.