Nomineer een inspirerend vrijwilligersproject

Foto: Lisa de Blok

Er kan weer genomineerd worden voor de Teylinger Prijs. Ieder initiatief of project van een vrijwilligersorganisatie of van een groep inwoners kan worden voorgedragen aan de jury.

De jury beoordeelt op drie criteria: het initiatief of project is duurzaam verbindend, inspirerend voor andere inwoners of vrijwilligersorganisaties en het draagt bij aan de samenleving en/of het verenigingsleven. De prijs kent sinds dit jaar nog maar twee voorrondes, met ieder twee winnaars. Verder zijn de criteria aangescherpt en is het nominatieformulier eenvoudiger geworden. Voor de Teylinger Trofee, waar de winnaars van de voorrondes aan het eind van het jaar kans op maken, kan voortaan ook gestemd worden door inwoners.

De prijs is ontstaan omdat de gemeente Teylingen blij is met de inzet van vrijwilligers en inwoners. Door hun inzet doen ze veel om de woon- en leefomgeving prettiger te maken. Voor ons allemaal, binnen de vereniging of stichting, voor bepaalde doelgroepen of in de eigen buurt. Vaak gaat dat samen met vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. Om die waardering van de gemeente te laten blijken en zichtbaar te maken, bestaat de Teylinger Prijs. Iedereen mag een initiatief nomineren, dat kan een eigen project zijn, of dat van een ander.

De winnaars van de Teylinger Prijs worden onder media-aandacht bezocht door de jury en ontvangen het geldbedrag van € 250,-. Ook de niet-winnende nominaties krijgen aandacht in de pers en/of op de website van Welzijn Teylingen. Er bloeit zoveel moois in Teylingen, maak het zichtbaar via de Teylinger Prijs.

De jury bestaat uit een bestuurslid van Welzijn Teylingen, een raadslid en een gemeentemedewerker. Zij beoordelen de inzendingen aan de hand van de drie criteria. De jury neemt na de sluitingsdatum contact op met alle inzenders, om meer te horen over het project of de activiteit en om te horen waar de inzender behoefte aan heeft. Bekendmaking van de winnaars volgt ca. 6 weken na de sluitingsdatum.

Voor de eerste ronde werden twee projecten genomineerd. Er is in die ronde geen prijs uitgereikt, omdat beide helaas niet aan alle criteria voldeden. Met name op het punt van duurzaamheid en borging van de twee nominaties was de jury niet overtuigd. De genomineerden zullen in het najaar in de schijnwerper worden gezet, samen met de genomineerden van de tweede ronde.

Op de website van Welzijn Teylingen is meer informatie te vinden evenals het aanmeldformulier. Nominaties voor de tweede ronde kunnen ingediend worden tot maandag 14 september, 12.00 uur. Voor vragen kan men contact opnemen met Maria Zwart, Welzijn Teylingen, telefoon 0252 231805. Of mail: [email protected]

Reacties