Bibliotheek Bollenstreek weer open

Foto: Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek Bollenstreek is vanaf maandag 11 mei weer geopend volgens de reguliere openingstijden.

“We zijn blij dat we met kleine stapjes weer opengaan voor publiek, maar natuurlijk zijn wij vanwege het coronavirus genoodzaakt bepaalde maatregelen in te voeren. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, zijn we vanaf nu de ‘anderhalvemeterbibliotheek’. We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om in de bibliotheek aanwezig te zijn.”

Voorlopig is het alleen mogelijk om boeken te lenen en terug te brengen. Alle overige diensten kunnen vanwege de veiligheid van bezoekers en medewerkers nog niet. Werkplekken, leestafels, computers, printers, toiletten en koffieautomaten zijn voorlopig niet toegankelijk. Ook gaan de activiteiten in de vestigingen nog niet van start. Natuurlijk blijft het nog steeds mogelijk om boeken te lenen via de Online Bibliotheek en zijn er ook online activiteiten.

Het is ook weer mogelijk om boeken in te leveren. Leden die nog niet naar de bibliotheek willen of kunnen hebben daar nog voldoende tijd voor. De eerste inleverdatum, voor al het materiaal dat op dit moment is uitgeleend, is 1 juni.

Voor leden van 70 jaar of ouder is er nog steeds de Boeken BezorgBieb. Zij zijn welkom in de bibliotheek, maar als ze niet kunnen of willen komen, dan komen ze de boeken brengen. Andere leden die volgens de RIVM-richtlijnen tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek kunnen komen, mogen ook gebruik maken van de Boeken BezorgBieb.

In de afbeelding zijn de belangrijkste coronamaatregelen terug te vinden. Voor extra toelichting en online activiteiten verwijzen zij je graag naar de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

“We kijken ernaar uit de bezoekers van Bibliotheek Bollenstreek (veilig) te begroeten!”

Reacties