Scouting Boerhaavegroep Voorhout start weer op

Foto: Sjoerd Turenhout

Vanaf afgelopen weekend starten veel Scoutinggroepen hun fysieke bijeenkomsten weer op. Ook bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout zijn ze blij dat de opkomsten weer kunnen beginnen. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Zaterdag 9 mei kwamen de jeugdleden weer naar scouting voor allerlei spellen die mogelijk zijn met de aangepaste richtlijnen.

Beweging voor kinderen en jongeren

Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Strenge richtlijnen

Uiteraard houden ze zich bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar de Boerhaavegroep heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan.

Verschillende opkomsten

Zo hebben de jongere groepen, onder de twaalf jaar, allerlei spelletjes gedaan. Aangezien het mooi weer was afgelopen zaterdag, is er veel met water gespeeld. Ook een potje slagbal was geliefd bij de Welpen, jongens van 8 t/m 11 jaar. Creativiteit kwam aan bod bij de Padvindsters, meiden van 11 t/m 15 jaar, tijdens het schilderen.

Foto: Edwin Koster

“We konden niet met zijn allen aan één kunstwerk bouwen, maar door allemaal een stukje te maken is het toch een mooi geheel geworden!” (Scouting Boerhaavegroep Voorhout)

Reacties