Bibliotheek start met boeken haal- en bezorgdienst

Foto: Lisa de Blok

Vanaf vandaag start de Bibliotheek Bollenstreek met een speciale haal- en bezorgdienst, zodat het toch mogelijk wordt om boeken te lenen. In Teylingen kun je als lid van de bibliotheek terecht bij de vestiging in Sassenheim.

Herman en Helen uit Sassenheim waren vandaag de eerste gelukkigen die gebruik mochten maken van de boeken brengservice. Voor deze speciale gelegenheid werden de boeken overhandigd door wethouder Arno van Kempen.

Wij zijn ontzettend trots op de bibliotheek dat zij in deze moeilijke tijden toch een manier hebben gevonden om hun diensten voort te zetten in aangepaste vorm.” (Wethouder Arno van Kempen)

Voor Herman en Helen is de nieuwe service van de bibliotheek een uitkomst. Ze hadden zich al via de Thuisbieb op de online boeken gestort, maar een echt boek leest toch lekkerder. Ze hebben twee tassen met boeken besteld, zodat ze de komende tijd weer even vooruit kunnen. Ze waren dan ook beiden zichtbaar blij met de overhandiging van het leesvoer. “Geweldig deze service”, laat Herman weten.

Het is een eerste stap terug op weg naar weer een normale samenleving, ook al zal dat nog wel even duren. De wethouder merkt dat veel organisaties kampen met de gevolgen van de Coronacrisis, maar dat er ook gezocht wordt naar oplossingen. “Dit is nu juist een schoolvoorbeeld van een creatieve oplossing en ik wil de bibliotheek dan ook van harte hiervoor bedanken”, laat Arno van Kempen weten. Organisaties die ook graag in aangepaste vorm verder willen, kunnen contact met de gemeente opnemen om hierover te overleggen.

De boeken brengservice is speciaal voor 70+ leden, de andere leden kunnen op afspraak terecht om de bestelde boeken af te halen. Kijk op www.bibliotheekbollenstreek.nl voor meer informatie en voor het samenstellen van jouw pakket.

Reacties