Kwekers hebben het zwaar, streek komt in actie #Steundekweker

Foto: Lisa de Blok

De bloemensector heeft het zwaar en kwekers draaien zwaar verlies door alle maatregelen die worden genomen omtrent het Coronavirus. Streekgenoten komen in actie!

Rik Kentie van Have Fun Events, een ondernemer uit een branche die het op dit moment ook zwaar heeft, zat van de week aan de keukentafel bij een paar bevriende kwekers. Toen hij de verhalen hoorde over hoe het er op dit moment aan toe gaat in de bloemensector, kwam het ondernemerschap in hem naar boven en bedacht hij een leuke actie.

Vanaf zijn locatie aan de Jacoba van Beierenweg bij het Soldaatje in Voorhout worden nu de bloemen per tray verkocht. Niet alleen hier, maar ook bij veel andere kwekers uit de regio is het nu mogelijk om bollen en bloemen te kopen. Hiermee steun je de lokale kwekers!

Challenge #steundekweker

Rik daagt mensen uit om zoveel mogelijk bloemen aan te schaffen en zelf een eigen mini bloemenparadijsje te maken in hun eigen tuin. Wanneer je de foto deelt met de #Steundekweker, maak je kans op een gratis Solextoer voor vier personen.

Wat levert het naast een kans op de Solextoer op?

🌷 We steunen ondernemers en telers
🌷 We voorkomen dat we bloemen onnodig weggooien
🌷 We maken onze tuin en huis mooier waardoor we blijer worden
🌷 We laten de wereld zien hoe mooi onze streek en ons land zijn
🌷 We maken mensen blij (o.a. quarantaine) met online foto’s van het mooiste dat Nederland te bieden heeft!

Ook Wim van den Dam van forensisch centrum Teylingereind doet mee aan de challenge en kwam een busje vol bollen op pot halen om de binnentuin van de jeugdinrichting op te fleuren.

Elkaar helpen

De hulpacties om elkaar in deze moeilijke tijden een handje te helpen waar kan, zijn hartverwarmend. Op Facebook ontstaan groepen van mensen die elkaar willen helpen, zoals de groep ‘Voorhout helpt elkaar’ waar binnen enkele dagen al rond de 500 mensen bij aangesloten zijn.

Ook andere ondernemers hebben het zwaar, zoals in de horeca. Tal van restaurants hebben daarom besloten de komende tijd te gaan bezorgen met aangepaste menu’s of juist ook open te gaan voor afhalen. Door hier een keertje extra gebruik van te maken, kun je deze ondernemers steunen.

Rik heeft zelf ook nog iets bedacht om vanuit Have Fun Events te kunnen doen; gezinnen kunnen tegen de verveling voor €10 per dag het reuze 4-op-een-rij spel huren. Het is dan wel de bedoeling dat ze het spel zelf schoonmaken en doorgeven aan het volgende gezin.

 

Reacties