Bijzondere donatie-actie door medewerker HLTsamen

Foto: PR

Er is een speciale donatie-actie geweest voor de stichting Ambulance Wens en stichting Droomdag. Deze is opgezet door Ageeth van der Poll, een medewerkster van HLTsamen.

Het geld is gedoneerd door medewerkers van HLTsamen, Iveco Schouten Amsterdam en Utrecht en door familie en vrienden en tijdens de uitvaart van haar man Ed van der Poll. Er is in totaal een geweldig bedrag opgehaald van € 3000,-. Ageeth overhandigde op woensdag 22 januari in het gemeentehuis van Lisse aan beide stichtingen een cheque van € 1500,-.

Melanoomkanker

Voorafgaand aan deze actie ging een bijzonder heftig en zwaar jaar voorbij voor Ageeth van der Poll. Een dik jaar geleden kreeg haar man Ed van der Poll, ook vader van Jim en Jack, een zeer zeldzame en ongeneeslijke vorm van melanoomkanker in zijn zenuwstelsel. Zoals iedereen kan begrijpen zakte toen voor het gezin de grond onder hun voeten vandaan.

Het afgelopen jaar hebben ze de kracht gehaald door het leven met heel veel liefde en humor te benaderen en zoveel mogelijk tijd als gezin door te brengen. Hoewel Ed enorm gevochten heeft moest hij helaas op 23 juli de ongelijke strijd opgeven.

Veel steun

In zo’n intense tijd was het bijzonder om te merken dat er veel lieve, fijne mensen om hen heen stonden en dat er veel werd meegeleefd. Ook vanuit de betrokken werkgevers, HLTsamen en Iveco Schouten is er veel aandacht geweest.

Ageeth: “We hebben mogen ervaren dat het afgelopen jaar bijzondere momenten en dingen op ons pad kwamen. Dit gaf ons positieve energie. Energie die we nodig hadden om door te kunnen gaan.”

Droomdag en Ambulance Wens

“We hebben in maart 2019 een geweldige Droomdag met het gezin mogen beleven. Deze dag is mogelijk gemaakt door Stichting Droomdag. Een organisatie die zorgt dat gezinnen waarvan een ouder ongeneeslijk ziek is een onvergetelijke dag beleven. Wij zijn ontzettend in de watten gelegd en hebben hier onbetaalbare en prachtige herinneringen aan. In zo’n moeilijke tijd is het heel waardevol om als gezin niet met de ziekte bezig te zijn, maar met genieten van en met elkaar.”

“Zowel tijdens de Droomdag en later tijdens de diploma-uitreiking van mijn oudste zoon hebben we gebruik gemaakt van Stichting Ambulance Wens. Zij zorgen, geheel vrijwillig, ervoor dat iemand liggend toch nog ergens naar toe kan.”

Stichting Ambulance Wens geeft de gelegenheid om wel met de juiste begeleiding een wens uit te laten komen. “Wij zijn dan ook heel dankbaar dat we er gebruik van hebben kunnen maken. Ed is daardoor zelfs bij de diploma-uitreiking van onze oudste zoon Jim aanwezig geweest. Daarnaast hebben ze gezorgd dat hij tijdens de Droomdag op een fijne manier werd vervoerd.”

“Het voelt goed om door deze donatie-actie iets terug te doen voor deze organisaties. Zij hebben ons zeer dierbare en onbetaalbare herinneringen gegeven. We wilden dit geld dan ook graag op 22 januari, op de verjaardag van Ed (hij zou 51 jaar worden), overhandigen. Hiervoor waren de directeur van stichting Ambulance Wens en de directeur van Stichting Droomdag aanwezig om het geld in ontvangst te nemen.

Reacties