Nieuwe zendmast Veerpolder in gebruik

Foto: gemeente Teylingen

Na een flinke aanloop is de nieuwe Vodafone zendmast in de Veerpolder in gebruik genomen. Zo ging een langgekoesterde wens in vervulling van gemeente, klanten en ondernemers voor betere mobiele bereikbaarheid in deze regio.

Wethouder Rob ten Boden van gemeente Teylingen is blij dat de nieuwe zendmast nu in bedrijf is:

“Het was een intensief traject waarbij netwerkpartner Ericsson, als gemachtigde namens Vodafone, de vergunningaanvraag en het contact met de gemeente op prettige en constructieve wijze wist te onderhouden.”

Hij benadrukt dat – samen met het college – goed is geluisterd naar alle wensen en zorgen van inwoners en ook naar het belang van economische activiteiten door ondernemers. Ten Boden: “Alles overwegende zijn we tot de slotsom gekomen dat het belangrijk is om deze “witte vlek” qua mobiele dekking in te vullen. Daarom zijn we blij dat Vodafone bereid was om deze antenne-installatie in de Veerpolder te laten bouwen.”

https://twitter.com/gem_teylingen/status/1155762957042798593

Lang traject met politieke aandacht

Na voorbereidingen is op 14 november 2018 door de gemeente Teylingen vergunning verleend voor de bouw van een zendmast in de Veerpolder te Warmond. Daar ging een vrij lang traject aan vooraf met de nodige politieke aandacht. Met name PvdA-raadslid Joost van Doesburg zette zich al geruime tijd in voor een betere mobiele dekking in Warmond. De bouw verliep vlot en volgens plan, waarbij de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk is beperkt.

Cookieinstellingen