Kom naar de heropening van het Plukbos!

Foto: Pixabay

Donderdag 25 juli om 14.00 uur onthult wethouder Rob ten Boden samen met René van der Horst van de Betrokken Voorhouters het nieuwe bord bij het Plukbos aan de Componistenlaan. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Kinderen kunnen die middag meedoen aan de beestjesactiviteit. Ook delen ze zakjes bloemenzaad uit en verloten ze een insectenhotel van Bollenstreekhout. Vanwege de hitte komt de ijscoman gratis ijsjes uitdelen! Je vindt het Plukbos in de bocht van de Componistenlaan in Voorhout ter hoogte van huisnummer 220.

De gemeente heeft twintig extra fruitbomen geplant in het Plukbos. Ook is er een bloemenweide aangelegd met eetbare bloemen en is een insectenhotel geplaatst. Vanaf september kun je in het Plukbos genieten van appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en walnoten.

Programma

  • 14.00 uur ontvangst met uitdelen zakjes bloemenzaad bij mobiele kraam
  • 14.15 uur onthulling nieuwe informatiebord door wethouder Rob ten Boden en René van der Horst van de Betrokken Voorhouters
  • 14.30 uur start rondleiding en beestjes activiteit
  • 15.30 uur trekken lootjes en bekendmaking winnaar insectenhotel

Kinderen kunnen met de loep op zoek naar beestjes. Voor de bestuiving van de fruitbomen zijn insecten belangrijk. Daarvoor krijgen kinderen loeppotjes en zoekkaarten. Hiermee kunnen ze in het Plukbos op zoek naar beestjes en die na tekenen. Aan het eind krijgen de kinderen een zoekkaart en kleurplaat mee naar huis en een doe het zelf kaart voor een insectenhotel.

Gratis zakjes bloemenzaad

Bij de kraam delen ze zakjes uit met bloemenzaad. Mensen die een zakje bloemenzaad meenemen doen meteen mee aan de loterij. Om 15.30 uur trekken ze vijf winnende loten. De winnaars krijgt een insectenhotel van Bollenstreekhout.

Plukbossen

In Teylingen liggen twee plukbossen, één bij Park Wilgenhorst in Voorhout en één bij de Componistenlaan in Voorhout. Het plukbos in Park Wilgenhorst bestaat uit 15 fruitbomen: appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen.

Cookieinstellingen