Onderzoek naar tegoeden Ondernemersfonds Teylingen

Foto: pixabay

Een aantal ondernemers hebben een extern onderzoeksbureau de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de tegoeden en bestedingen van het Ondernemersfonds Teylingen.

Van Rheenen Politiek Onderzoek&Adviesbureau Lisse zal daarom onderzoek gaan doen naar de gang van zaken over de geldmiddelen die vanuit het ondernemersfonds Teylingen na de opheffing hiervan naar de kas van Gemeente Teylingen zijn teruggestort.

“Vanuit de informatie van het bedrijfsleven is gebleken dat een onderzoek noodzakelijk is, gezien het feit dat de gemeente het geld nu in bezit heeft. In feite is dat geld van de ondernemers, immers is het geld door de gemeente in een verhoogde OZB heffing geïnd. Onlangs is de vraag aan de Wethouder Brekelmans voorgelegd wanneer het geld teruggestort wordt aan de ondernemers. Daar is geen antwoord op gekomen.” (W. van Rheenen van Politiek Onderzoek&Adviesbureau Lisse)

Binnenkort zal er een WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur) verzoek uitgaan om alle relevante informatie van de gemeente met betrekking tot de regels/convenant met het ondernemersfonds Teylingen en de bestedingen daarvan openbaar te kunnen maken.

Cookieinstellingen