Weer brand in Sassenheim, wie zouden dat nou toch steeds doen?

Foto: Brandweer Sassenheim Facebook

De afgelopen weken heeft de brandweer in Sassenheim al meerdere keren uit moeten rukken voor verschillende brandjes. Zondagavond laat was het weer raak, ditmaal stond er een GFT container in brand naast een woning aan de Kagertuinen.

De brandweer had het vuur snel onder controle en kon dankzij het snelle optreden nog op tijd voorkomen dat de brand oversloeg naar het dak van de schuur. Afgelopen vrijdag werd op het schoolplein bij OBS Het Bolwerk aan de Menneweg een speelhuisje in brand gestoken, ook hier wist de brandweer te voorkomen dat het vuur oversloeg en ook de school zelf af zou branden. Dit gebeurde ongeveer anderhalve week nadat er op datzelfde schoolplein brandende autobanden werden aangetroffen.

Brandstichtingen

Ook het voormalige clubgebouw van de tennisvereniging daar niet ver vandaan moest er vorige maand aan geloven: Brand in voormalig clubhuis Sassenheimse tennisvereniging. Achteraan de Menneweg liep het tot twee keer toe uit de hand met een te groot kampvuur, ergens anders stond een afvalcontainer in de fik. En dan was er onder andere ook nog de brand waarbij ook asbest vrijkwam aan de hoofdstraat: Asbest aangetroffen na brand aan de Hoofdstraat. De politie doet momenteel verder onderzoek naar de brandstichtingen.

Overlast van hangjongeren

We kunnen inmiddels dus wel de conclusie trekken dat we hier in Sassenheim te maken hebben met een serie brandstichtingen. Naast de brandstichtingen is er ook nog spraken van vandalisme, zo werden er bij het Bolwerk al eens de ruiten ingegooid. Zeker geen prettige ervaring voor de kindertjes, wanneer ze op school aankomen en er allemaal glas tussen het speelgoed ligt. Er is daar ter plaatse dan ook al langere tijd spraken van overlast van een groepje hangjongeren. Bij de Kompasschool werd afgelopen week door vermoedelijk dezelfde hangjongeren de schuur opengebroken, het speelgoed van het kinderdagverblijf eruit gegooid en zonder ook maar enige rommel achteraf op te ruimen als ‘chillplek’ gebruikt.

Cookieinstellingen