HuurdersBelang Teylingen in gesprek over fusieplannen Vooruitgang

Foto: HBT

Maandagavond kwam een groep huurders uit Teylingen voor de derde en laatste maal bijeen om wensen uit te spreken over prettig huren in Teylingen. Vooruitgang heeft het voornemen om komende zomer te fuseren.

HuurdersBelang Teylingen (HBT) nodigde een groep huurders uit omdat zij vanuit hun visie op huurdersparticipatie willen weten wat er leeft onder de huurders van Vooruitgang. Hierdoor kan HBT haar legitimiteit borgen wanneer zij haar zienswijze op de fusievoornemens aanlevert bij Vooruitgang. De zienswijze van HBT gaat mee naar het ministerie, wanneer Vooruitgang het formele verzoek tot fuseren aanlevert.

700 Huurders in Teylingen ontvingen een uitnodiging van HBT om mee te denken en uitleg te krijgen over concrete plannen rondom de fusie. Tegelijk werden gedurende drie bijeenkomsten wensen opgehaald bij de deelnemende huurders, die vanuit de Woningwet invloed hebben op prettig wonen nu en in de toekomst. Een van de thema’s was duurzaam wonen. Vooruitgang staat met de fusiepartners, net als andere corporaties in ons land, voor een enorme opgave om voor 2050 haar woningvoorraad te ontwikkelen tot een CO2-neutrale voorraad. Een opgave waar alle huurders mee te maken krijgen.

Tijdens de huurdersraadpleging dacht een groep van bijna veertig huurders mee over duurzaam wonen, een optimale dienstverlening vanuit de nieuwe corporatie, de kwaliteit van het onderhoud, doorstroming en beschikbaarheid van de woningvoorraad. Ook spraken zij wensen uit over de manier waarop Vooruitgang en de nieuwe corporatie haar huurders het beste kan informeren en betrekken bij plannen.

HBT kijkt terug op drie inspirerende bijeenkomsten waarin zij goede ideeën hebben gehoord. “Een uniek proces waarin de maximale invloed van de huurders is gebruikt om tot een advies en zienswijze op de fusie te komen”, zo kijkt Cor Vink (voorzitter van HBT) terug op de plezierige samenwerking met de huurders. Tijdens de Jaarvergadering op 2 april en tijdens een follow-up op 10 september gaat HBT opnieuw met huurders in gesprek om terug te koppelen op welke manier de inbreng van de drie avonden een plaats heeft gekregen in het fusieproces.

Lees hier het verslag van de bijeenkomsten.

Cookieinstellingen