Oorkonde voor jonge Voorhoutse boevenvangers

Foto: Politie Noordwijk Facebook

Een feestelijke en bijzondere gebeurtenis voor Bram (10 jaar) en Daan (12 jaar) uit Voorhout. Beiden werden vandaag in bijzijn van hun ouders op het gemeentehuis in Voorhout ontvangen door burgemeester Carla Breuer en de teamchef van de politie, dhr. Woppenkamp.

De twee jongens werden beloond voor hun dappere en kordate optreden eerder deze week, toen zij twee verdachten van een diefstal uit een tuin in Voorhout herkenden. De twee jonge boevenvangers hadden van een buurtgenoot gehoord dat er op 14 februari spullen uit zijn tuin waren gestolen. De daders stonden op beeld en de jongens kregen de camerabeelden te zien.

Drie dagen na de diefstal zagen de jongens een duo lopen, die wel erg veel gelijkenis vertoonde met de boeven die zij eerder op beeld hadden gezien. De twee schroomden niet en besloten het duo aan te spreken en te confronteren met hun daad. Die voelden hierop nattigheid en namen de benen. De twee jongens lieten het er niet bij zitten en zette de achtervolging in.

Onderweg hebben zij de hulp gevraagd van een twintig jarige man uit Voorhout, die de twee te hulp schoot en samen konden zij het duo inrekenen. Het roversduo gaf toe uit de tuin gestolen te hebben en hebben de spullen weer teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. In de afgelopen weken zijn er in Voorhout uit meerdere tuinen en schuurtjes spullen gestolen. De politie onderzoekt of de twee verdachten ook betrokken zijn geweest bij de eerdere diefstallen.

De twee jongens ontvingen uit handen van burgemeester en teamchef politie een oorkonde voor hun moedige optreden.

“Wij zijn trots op zulke dappere jonge inwoners, maar pas ook goed op wat je doet en denk ook aan je eigen veiligheid.” (Politie Noordwijk)

Cookieinstellingen