Geslaagde editie van Kunst in het Overbosch

De organisatie van het jaarlijkse evenement ‘Kunst in het Overbosch’ kan tevreden terugkijken op weer een geslaagde editie. Afgelopen weekend werd Park Overbosch door zo’n 25 kunstenaars weer omgetoverd tot een kleurrijke en feestelijke openlucht expositie.

Record aantal bezoekers

Op Kunst in het Overbosch kwamen dit jaar meer dan 800 bezoekers af, wat weer een nieuw record is van het aantal bezoekers. Ook ‘Kunst voor kids’ werd deze keer extreem goed bezocht, zo’n honderd kinderen kwamen langs om zelf een eigen kunstwerkje te maken. De organisatie had voor Kunst voor Kids voor twee edities materialen aangeschaft, maar die gingen er dit weekend allemaal al doorheen.

Kunst

Ter plekke werden uiteenlopende kunstwerken gemaakt, geïnspireerd door de sfeer van dit oerbos. Er werd geschilderd, gebeiteld, gezaagd en gewerkt aan prachtige creaties. Alle bezoekers kregen bij binnenkomst een stemformulier mee, waarop ze hun drie favoriete kunstenaars konden noteren.

Winnaars

Als winnaar van de publieksprijs werd Ell Geeh met een flinke meerderheid van de stemmen gekozen. Zij had door het bos verschillende kunstwerken hangen, onder andere het kunstwerk van de foto hieronder. Als tweede winnaar werd gekozen Mark de Jong en de derde plaats was voor Jan Floor.

Veel steun voor dit evenement

Kunst in het Overbosch werd deze keer mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van een hoop partijen. Financieel kreeg de organisatie steun van de kindergemeenteraad, de Herfstpremie van Fonds1818 en een bijdrage van de Kringloopwinkel Herenstraat. Van de Scouting Boerhaave en de Oranjevereniging Voorhout konden ze dankbaar gebruik maken van de tafels, stoelen en tenten.

Bekijk alle foto’s door op ‘Fotoserie’ te klikken in de bovenste foto!

Cookieinstellingen