Gemeenteraad neemt afscheid van Maarten van Welie

Foto: Lisa de Blok

Donderdagavond heeft het CDA raadslid Maarten van Welie voor de laatste keer de gemeenteraad bijgewoond. Hij neemt afscheid omdat hij gaat verhuizen naar Bussum.

Burgemeester Carla Breuer reikte hem de zilveren Jacoba van Beierenpenning uit, vanwege zijn inzet voor de gemeente Teylingen. Van de fractievoorzitter Reny Wietsma kreeg hij vanwege zijn liefde voor voetbal, naast een grote bos bloemen, ook een WK voetbal cadeau, die gesigneerd werd door alle leden van de gemeenteraad.

“Hij was een bevlogen raadslid, die niet bang was om kritische vragen te stellen. We gaan hem missen vanwege zijn kennis, zijn kritische blik en zijn inbreng in de gemeenteraad.” (Burgemeester Carla Breuer)

Maarten van Welie was sinds 2014 raadslid voor het CDA Teylingen en heeft zich sinds die tijd altijd vol passie ingezet. Reny Wietsma omschreef hem tijdens haar speech als ‘betrokken, gepassioneerd en vol vuur’. Maar de plicht roept; zijn vrouw Riegonda van Welie-Kaai, die altijd predikant in Warmond was, zal voortaan haar werk als predikant in Bussum gaan vervullen en dus verhuist het hele gezin die kant op.

Maarten laat weten dat hij het een leuke ontwikkeling vond, om met zijn partij na de verkiezingen ook nog even in de oppositie te hebben gezeten. In de oppositie is een raadslid namelijk veel vrijer en kan zo meer van de kleur van de partij laten zien, dan in de coalitie.

Op de vraag wat hem de afgelopen periode het meest aan zijn hart ging, waren dat toch wel de bewoners van Watertuin. Iets waar hij trots op is, was de aankoop van een aantal huizen voor statushouders, waarmee vrij eenvoudig een lastig vraagstuk over huisvesting werd opgelost. Verder heeft hij zich onder andere hard gemaakt voor uiteenlopende onderwerpen zoals het monumentenbeleid, de herinrichting van de Herenweg in Warmond, participatie, huisvesting en woningbouw.

Zijn kennis als makelaar kwam altijd goed van pas bij onderwerpen als huisvesting en de woonvisie en zijn liefde voor Warmond zorgde ervoor dat hij altijd opkwam voor het Warmonds belang. Na zijn verhuizing zal hij zijn werk als makelaar gewoon voortzetten.

Nieuw raadslid

de 31-jarige Manon van Dijk zal hem vervangen en werd tijdens deze gemeenteraad beëdigd. Ze nam na het afscheid van Maarten aan het begin van de vergadering direct plaats in zijn zetel om haar rol in de gemeenteraad te vervullen. Haar doel is om als raadslid dicht bij de mensen te staan en vooral ook in gesprek te blijven gaan met de inwoners.

Reacties