Bovendek P+R station Sassenheim gedeeltelijk afgesloten

Foto: Gemeente Teylingen

Eind 2017 is het parkeerdek P+R Sassenheim geopend en wordt veelvuldig gebruikt. Door de slechte weersomstandigheden eind vorig jaar is het parkeerdek nog niet voorzien van een definitieve vloercoating en is dit uitgesteld tot het voorjaar van 2018.

Het voorjaar biedt meer kans op goede omstandigheden voor het aanbrengen van de coating. De werkzaamheden beginnen vandaag (donderdag 26 april) en duren tot juni 2018, mits er voldoende goed weer is.

Werkzaamheden

Om te voorkomen dat het parkeerdek volledig moet worden afgesloten en om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt het parkeerdek gefaseerd gecoat. Dit betekent dat het parkeerdek gedeeltelijk wordt afgesloten. Tijdens het aanbrengen van de vloercoating blijven de parkeerplaatsen op de begane grond en delen van het parkeerdek bereikbaar voor parkeerders.

Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, de verkeersveiligheid op het parkeerdek te kunnen waarborgen en de hinder voor de automobilisten zoveel mogelijk te voorkomen worden diverse verkeersmaatregelen genomen. Per fase wordt de benodigde afrastering, bebording en (tijdelijke) verkeerslichten aangebracht. Parkeerders wordt gevraagd om de borden en verkeerslichten te volgen aangezien de rijrichting wordt aangepast.

Wegsleepregeling

Op informatieborden staat de fasering aangegeven. Wanneer een gedeelte afgesloten is geldt een verkeerverbod op dat gedeelte. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht en worden de auto’s weggesleept die op de aangegeven datum niet weg zijn.

Beperkt parkeren bovendek

Door de werkzaamheden zijn er op het parkeerdek minder parkeerplaatsen beschikbaar. Gezien het huidige gebruik van de parkeervoorziening, verwachten ze niet dat er een tekort aan parkeerplaatsen ontstaat. Wel wil de gemeente parkeerders erop wijzen dat er niet mag worden geparkeerd bij omliggende bedrijven zoals DIRK supermarkt, McDonald’s en Van der Valk, want dit zijn particuliere terreinen. Ook vragen zij om niet te parkeren in de woonwijk aan de andere kant van de A44. Ze willen hiermee de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperken.

Meer informatie

Voor vragen over de uitvoering van deze werkzaamheden kun je contact opnemen met de heer Arjan van der Kooij van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0571-277331. De gemeente Teylingen en het bouwbedrijf vragen begrip voor de tijdelijke overlast.

Cookieinstellingen