Mooiste Bloemencorso ooit!

Foto: Lisa de Blok

De organisatie van het Bloemencorso van de Bollenstreek mag met trots terugkijken op het spektakel dat ze dit weekend neer wisten te zetten samen met de vele corsoliefhebbers. Het is nog nooit zo druk geweest!

Mooiste corso ooit!

Als eerbetoon aan Leo van der Zon, of ‘Mister Bloemencorso’ zoals hij altijd genoemd werd, zou het het mooiste corso ooit gaan worden. En dat werd het! Met een record aantal bezoekers, die van over de hele wereld kwamen om er bij te kunnen zijn. Langs de route was het dan ook een stuk drukker als anders. Het totale geschatte bezoekersaantal is zelfs opgelopen tot een miljoen!

Spektakel

Er was dit jaar extra aandacht besteed aan het entertainment op en rondom de wagens. Met live muziek van diverse pluimages en optredens als een Drakendans door de Chinese deelnemers en begeleiding van de stoet door ridders te paard, kwam het thema ‘cultuur’ goed tot z’n recht.

https://twitter.com/adestmusica/status/988386899252432896

Prachtig weer

“Met de zon zit het altijd wel goed tijdens het corso”, grapte Leo van der Zon vroeger, als men zich vooraf druk maakte over het weer. Het prachtige weer van afgelopen zaterdag maakte het geheel dan ook compleet en zorgde waarschijnlijk ook voor de extra veel bezoekers.

“Het Bloemencorso zit er voor dit jaar weer op! Heb je ook zo genoten van het mooie corso? Wij kijken alweer erg uit naar volgend jaar.” (Stichting Bloemencorso Bollenstreek)

Winnaars

Winnaars prijzen praalwagens:

  • 1e prijs: Corsogroep De Zilk met ‘The Chinese Dragon’
  • 2e prijs: Corsogroep KAVB Hillegom, Haarlem e.o. met ‘Griekse mythologie’
  • 3e prijs: Keukenhof met ‘Romantiek in bloemen’

Winnaars luxe wagens:

  • 1e prijs: Kimman Amsterdam/Haarlem BV met New Range Rover Autobiography
  • 2e prijs: Sercom Regeltechniek BV met VW Transporter
  • 3e prijs: Perflexi BV met Volvo XC 90

The world in movement!

Het thema voor volgend jaar is aan het einde van de dag bekend gemaakt: ‘The world in movement!’ Noteer dus alvast maar in je agenda; Het Bloemencorso volgend jaar wordt gehouden van 10 tot en met 14 april 2019.

 

Cookieinstellingen