Ook Sassenheim krijgt sociaal team

Foto: Sociaal team Voorhout Facebook

Na Voorhout en Warmond krijgt ook de kern Sassenheim een sociaal team. Dinsdag 3 april start dit team vanuit het gemeentehuis in Sassenheim.

De ISD, die daar nu nog onder de naam Zorgloket inwoners bedient, wordt samen met medewerkers van Welzijn Teylingen, MEE en Kwadraad onderdeel van het sociaal team. Het Zorgloket gaat dus op in het sociaal team.

Voor uiteenlopende vragen

Volwassenen en ouderen kunnen bij de sociaal teams terecht met uiteenlopende vragen en zorgen, bijvoorbeeld over rouw, verlies en eenzaamheid. Nieuw is dat de sociaal teams de toegang zijn tot schuldhulpverlening. Dat sluit aan op de vele financiële vragen die er binnenkomen.

Succesvolle manier van samenwerken

De teams Voorhout en Warmond zijn halverwege 2016 gestart als pilot en eind 2017 is besloten de teams te continueren én uit te breiden met een team in de kern Sassenheim. Het multidisciplinair samenwerken blijkt namelijk een succes te zijn. Er wordt op een andere manier naar een situatie gekeken, waardoor sneller de juiste hulp kan worden aangeboden.

Preventie en vroegtijdige signalering

Wethouder Van Kempen zegt hierover: “We hebben de sociaal teams ruim de tijd gegeven om zich te ontwikkelen. Dat was een goede zet. Inwoners weten de teams steeds beter te vinden en uit de evaluatie blijkt dat veel inwoners niet eerder hulp hebben gevraagd.”

“Dit betekent dat de sociaal teams bijdragen aan preventie en vroegtijdige signalering en dat was precies het doel dat we ermee hadden. Alle reden dus om de teams Voorhout en Warmond te continueren en uit te breiden met een team in Sassenheim.”

Contact

Inwoners van Sassenheim, Voorhout en Warmond kunnen vanaf 3 april elke ochtend tussen 08.30 en 12.30 uur hun vraag voorleggen aan het sociaal team. Daarnaast wordt bij wijze van proef gestart met opening op donderdagavond tussen 18.00 tot 20.00 uur.

Inwoners kunnen contact leggen door te bellen naar 14 0252 of langs te komen in het gemeentehuis van Teylingen (Wilhelminastraat 25 in Sassenheim) of door een bericht te sturen via de Facebookpagina van de sociaal team. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in de kernen Voorhout en Warmond.

Cookieinstellingen