Woensdag kan er geschaatst worden!

Foto: pxhere

Na een aantal nachten flinke vorst, kan er vanaf morgen dan toch echt geschaatst worden in Teylingen. De eerste ijsclub heeft vandaag bekend gemaakt dat de ijsbaan vanaf morgen deels gebruikt kan worden.

De Voorhoutse ijsclub

Vandaag werd de ijsdikte gemeten van de baan op 5 tot 6 cm, maar alleen aan de koude schaduwkant. Aan de warmere zijde, nabij het clubhuis van de scouting, bedraagt de ijsdikte maar ca. 2,5 tot 3 cm. Dit gedeelte zal worden afgezet, zodat de rest van de baan morgen alvast gebruikt kan worden.

Woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur gaat de ijsbaan dus beperkt open. Bij openstelling zijn in het clubhuis gebruikte schaatsen verkrijgbaar voor een zeer bescheiden prijs. Ook is er natuurlijk koek en zopie verkrijgbaar!

Entree voor volwassenen bedraagt € 2,50 en voor kinderen t/m 16 jaar € 1,00. Op Facebook verzoekt de ijsclub om klein/gepast geld voor entree en koek en zopie mee te nemen. Voor het laatste nieuws van de ijsclub, kun je de Facebookpagina volgen.

IJsbaan Teylingen

Ook bij de Warmondse ijsclub werd het ijs vandaag gemeten, maar het bleek hier niet meer dan 3 cm te zijn. Om veilig te kunnen schaatsen, is minstens een ijsdikte van 5 cm nodig. Ook de baan van de Sassenheimse ijsclub is er nog niet helemaal klaar voor. Op de website laten zij weten dat de baan nog niet eens helemaal is dichtgevroren.

“Dit is met name te wijten aan de harde wind en de sterkte van de zon afgelopen weekend.” (website Sassenheimse ijsclub)

Door je in te schrijven via deze link, krijg je een mailtje zodra ook de ijsbaan in Sassenheim opengaat.

 

Cookieinstellingen