TOP tegen KCC in Capelle aan de IJssel

TOP/SolarCompleet had een gemakkelijke avond bij KCC/So Natural in Capelle aan de IJssel. In de thuiswedstrijd gaf KCC nog goed partij en was het tot ver in de tweede helft spannend, nu was er geen moment sprake van een echte wedstrijd.

Ondanks de afwezigheid wegens ziekte van Daniël Harmzen en coach Jan Niebeek, dicteerde TOP, met een uitstekend spelende Thomas Tiggelman in de basis, vanaf minuut 1 de wedstrijd en heeft de ploeg geen moment in de problemen gezeten.

Het grootste verschil tussen beide ploegen zat hem met in de scores van de dames, want waar de KCC-dames slechts 3 goals noteerden, waren de TOP-dames goed voor 14 goals. Het eenzijdige spel van KCC werd door TOP goed doorzien en ontregeld. Met rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en na rust ging TOP rustig door en bleef het regelmatig scoren. Zo werden de hoogste score en de grootste overwinning van dit seizoen genoteerd en raakt TOP steeds in de play-off vorm.

Gemiste kansen

De eerste vijf minuten van de wedstrijd werden er over en weer een groot aantal kansen gemist en het was uiteindelijk TOP dat de score opende met een goal van Celeste Split. De 0-2 was weer een heerlijke goal van Nick Pikaar die na een pass van Paul Anholts met 1 hand scoorde.

Ondanks dat de zaal goed gevuld was, was er weinig sfeer in de sporthal. Dat kwam wellicht ook omdat al snel duidelijk werd dat TOP deze avond niet te verslaan was, mede door het gezamenlijk verdedigende werk van Thomas Tiggelman en Mick Snel op de spits van KCC. Daarnaast was het schotpercentage van KCC zwaar onder de maat, terwijl TOP over alle schijven en met een goed afrondingspercentage steeds verder kon uitlopen.

Mooie goals

Ondanks dat er weinig sfeer was, wist TOP het publiek te vermaken met mooie goals van Sanne Jousma, Thomas Tiggelman, Celeste Split en een buzzerbeater van Barbara Brouwer. Mick Snel was ook scherp in de afronding en kwam uit op een totaal van 10 goals. Met rust was de voorsprong al 9-18.

Na rust deed TOP er nog een schepje bovenop en opende met een ogenschijnlijk simpele doorloopbal van Jet Hendriks. Bij de 10-20 van Paul Anholts hadden alle spelers gescoord. KCC had heel even een iets betere fase en scoorde 4x op rij. Thomas Tiggelman, die Daniël Harmzen uitstekend verving, scoorde daarna gelijk 2 keer en TOP pakte de draad weer op.

met één hand in de korf

Invaller Wessel van Noort kwam ook nog op het scoreformulier met een benutte strafworp. Alhoewel de 40 goals in zicht kwamen, lukte dat niet en bleef de teller steken op 36. Die 36e laatste goal van Anholts was wellicht de mooiste van de wedstrijd, want achter de korf gooide hij met nog 4 seconden op de klok de bal met één hand in de korf.

Eindstand 21-36 en een overwinning die vertrouwen geeft richting de play-offs. Aanstaande vrijdag speelt TOP om 20.00 uur tegen DOS’46 in sporthal de Korf. Dit vanwege de uitzending op Ziggo-sport.